Minutková večeře, která potěší všechny milovníky vepřového a pikantních chutí. Jako přílohu k pikantním vepřovým nudličkám a ve sladko-kyselo-pálivé omáčce doporučujeme rýži, kari rýži nebo nudle.
Suroviny
Postup
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Vepřové maso nakrájejte na nudličky, osolte a opepřete. Papriky zbavte jádřince i semínek a nakrájejte je na kousky.
Na pánvi rozehřejte na středním ohni olej, vsypte cibuli a nechte zesklovatět. Přidejte vepřové nudličky.
Po asi 5 minutách přidejte grilovací a kari koření. Promíchejte a nechte dalších 5 minut podusit.
Přidejte chilli olej, pár kapek chilli omáčky a podlijte 1–2 lžícemi vody. Podle chuti lze přidat i sójovou omáčku.
Přiklopte pokličkou a nechte za občasného promíchání 10–15 minut dusit.
Až v tuto chvíli přidejte med, hořčici a kousky papriky. Promíchejte a ještě 5 minut duste, ale bez pokličky.
Pikantní vepřové nudličky podávejte s vařenou rýží, kari rýží nebo těstovinami.
Ilustrační foto: Image Professionals