Malý cheesecake v sobě snoubí chuť kokosu, ananasu, rumu... Ale na jeho přípravu musíte myslet den předem!
Suroviny
1 Troubu předehřejte na 160°C. Sušenky rozmixujte nebo dejte do sáčku a rozdrťte pomocí válečku. Rozdrobené sušenky promněte s máslem. Základ dejte do formiček na muffiny a upěchujte. Pečte 8–10 minut a nechte vychladnout.
2 V míse prošlehejte sýr a cukr do hladkého krému. Zašlehejte vejce, kokosový krém, likér a mléko (rum či ananasovou šťávu). Nakonec vmíchejte polovinu ananasu nasekaného nadrobno. Rozdělte do formiček na připravený sušenkový základ.
3 Pečte zhruba 40 minut (dle velikosti formiček) tak, aby byl každý cheesecake pevný, ale střed zůstal měkký. Troubu vypněte, otevřete a nechte v ní dortíky ještě dojít, potom je vyndejte a nechte vychladnout. Dejte přes noc vychladit do lednice.
4 Na dokončení nakrájejte zbylý ananas na kostičky. V hrnci rozmíchejte ananasovou šťávu, cukr a škrob. Za stálého míchání pomalu zahřívejte, dokud směs nezačne houstnout. Vmíchejte ananasové kostičky. Nechte částečně zchladnout a rozdělte na muffiny. Ozdobte limetkovými plátky a nechte ztuhnout.