Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.8/5 Počet hodnocení: 36
Více než hodinu Velmi snadné Na minimálně 12 kusů (podle velikosti formiček)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4986 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 543 g
Tuky 241 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Malý cheesecake v sobě snoubí chuť kokosu, ananasu, rumu... Ale na jeho přípravu musíte myslet den předem! 

Suroviny

sušenky 2 bal
sušenky Koko, rozdrcené – budete jich potřebovat asi 4 a 1/2 hrnku
rozpuštěné
Na náplň
např. Philadeplhia, Lučina nebo Buko
vejce 3 ks
kokosový krém 180 ml
kokosový (Malibu)
nebo rum nebo ananasová šťáva
konzerva, slitá, šťáva uchovaná
Na dokončení
šťáva uchovaná z náplně, pokud jí není dost, doplňte ji ananasovým džusem
škrob 4 PL
kukuřičný
cukr 100 g
na tenké plátky ozdobu

Postup

1

Troubu předehřejte na 160°C. Sušenky rozmixujte nebo dejte do sáčku a rozdrťte pomocí válečku. Rozdrobené sušenky promněte s máslem. Základ dejte do formiček na muffiny a upěchujte. Pečte 8–10 minut a nechte vychladnout.

2

V míse prošlehejte sýr a cukr do hladkého krému. Zašlehejte vejce, kokosový krém, likér a mléko (rum či ananasovou šťávu). Nakonec vmíchejte polovinu ananasu nasekaného nadrobno. Rozdělte do formiček na připravený sušenkový základ.

3

Pečte zhruba 40 minut (dle velikosti formiček) tak, aby byl každý cheesecake pevný, ale střed zůstal měkký. Troubu vypněte, otevřete a nechte v ní dortíky ještě dojít, potom je vyndejte a nechte vychladnout. Dejte přes noc vychladit do lednice.

4

Na dokončení nakrájejte zbylý ananas na kostičky. V hrnci rozmíchejte ananasovou šťávu, cukr a škrob. Za stálého míchání pomalu zahřívejte, dokud směs nezačne houstnout. Vmíchejte ananasové kostičky. Nechte částečně zchladnout a rozdělte na muffiny. Ozdobte limetkovými plátky a nechte ztuhnout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč