0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Piňa colada minicheesecaky

Piňa colada minicheesecaky

3.7 / 5. Počet hodnocení: 32
Více než hodinu Velmi snadné Na minimálně 12 kusů (podle velikosti formiček)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4986 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 543 g
Tuky 241 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Malý cheesecake v sobě snoubí chuť kokosu, ananasu, rumu... Ale na jeho přípravu musíte myslet den předem! 

Suroviny

sušenky 2 bal
sušenky Koko, rozdrcené – budete jich potřebovat asi 4 a 1/2 hrnku
máslo 5 PL
rozpuštěné
Na náplň
krémový sýr 680 g
např. Philadeplhia, Lučina nebo Buko
krupicový cukr 100 g
vejce 3 ks
kokosový krém 180 ml
bílý rum 70 ml
kokosový (Malibu)
mléko 3 PL
nebo rum nebo ananasová šťáva
ananasový kompot 400 g
konzerva, slitá, šťáva uchovaná
Na dokončení
ananasový kompot 250 ml
šťáva uchovaná z náplně, pokud jí není dost, doplňte ji ananasovým džusem
škrob 4 PL
kukuřičný
cukr 100 g
limeta 1 ks
na tenké plátky ozdobu

1 Troubu předehřejte na 160°C. Sušenky rozmixujte nebo dejte do sáčku a rozdrťte pomocí válečku. Rozdrobené sušenky promněte s máslem. Základ dejte do formiček na muffiny a upěchujte. Pečte 8–10 minut a nechte vychladnout.

2 V míse prošlehejte sýr a cukr do hladkého krému. Zašlehejte vejce, kokosový krém, likér a mléko (rum či ananasovou šťávu). Nakonec vmíchejte polovinu ananasu nasekaného nadrobno. Rozdělte do formiček na připravený sušenkový základ.

3 Pečte zhruba 40 minut (dle velikosti formiček) tak, aby byl každý cheesecake pevný, ale střed zůstal měkký. Troubu vypněte, otevřete a nechte v ní dortíky ještě dojít, potom je vyndejte a nechte vychladnout. Dejte přes noc vychladit do lednice.

4 Na dokončení nakrájejte zbylý ananas na kostičky. V hrnci rozmíchejte ananasovou šťávu, cukr a škrob. Za stálého míchání pomalu zahřívejte, dokud směs nezačne houstnout. Vmíchejte ananasové kostičky. Nechte částečně zchladnout a rozdělte na muffiny. Ozdobte limetkovými plátky a nechte ztuhnout. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit