Vyrobte si smetanovou zmrzlinu po indicku! Dostanete symfonii chutí pistácií, manga a růžové vody. Dokonalé!
Suroviny
Postup
Prošlehejte kondenzované mléko s růžovou vodou a pistáciovými oříšky. (Máte-li rádi méně sladké dezerty, použijte neslazené kondenzované mléko a doslaďte si ho moučkovým cukrem podle vlastní chuti.) Ušlehejte ze smetany šlehačku a vmíchejte do pistáciové směsi.
Rozdělte směs na kulfí, indickou zmrzlinu, do šesti malých pohárků nebo jiných příhodných formiček, překryjte potravinářskou fólií a dejte zmrazit.
Z každého manga odkrojte dva co největší díly (,půlky) tak, že povedete řez nožem co nejtěsněji kolem ploché strany pecky. Dílky nakrojte několika řezy křížem krážem, aniž byste prořízli slupku. Položte řeznou stranou na gril a opékejte, dokud šťáva na povrchu nezačne mírně karamelizovat. (Pokud potřebujete, aby vám manga rychle dozrála, zabalte je do novin nebo do papírového sáčku a nechte asi dva dny při pokojové teplotě dojít.)
Sejměte mango z grilu a promáčkněte slupku tak, aby vynikly ozdobné zářezy. Podávejte horké se zmrzlinou kulfí ozdobenou sekanými pistáciovými oříšky.
NĚCO NAVÍC: Růžová voda či voda z pomerančových květů jsou oblíbené orientální přísady zejména dezertů. Koupíte je ve většině obchůdků s kebabem, gyrosem a dalšími orientálními pochoutkami. Když je neseženete, zkuste kulfí ochutit mandlovou esencí nebo neméně tradičním kardamomem. Šest semen kardamomu povařte dvě minuty v kondenzovaném mléce, proceďte, vychlaďte a postupujte dále podle základního receptu.