Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2603 kcal
Bílkoviny 47 g
Cukr 285 g
Tuky 140 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Dopřejte si smetanovou indickou zmrzlinu!

Suroviny

kondenzované mléko 400 g
slazené
2 PL
růžová voda
pistácie 50 g
najemno sekané, nahrubo sekané na ozdobení
smetana ke šlehání 250 ml
mango 3 ks
zralé

Prošlehejte kondenzované mléko s růžovou vodou a pistáciovými oříšky. (Máte-li rádi méně sladké dezerty, použijte neslazené kondenzované mléko a doslaďte si ho moučkovým cukrem podle vlastní chuti.) Ušlehejte ze smetany šlehačku a vmíchejte do pistáciové směsi.

Rozdělte směs na kulfí, indickou zmrzlinu, do šesti malých pohárků nebo jiných příhodných formiček, překryjte potravinářskou fólií a dejte zmrazit.

 Z každého manga odkrojte dva co největší díly (,půlky‘) tak, že povedete řez nožem co nejtěsněji kolem ploché strany pecky. Dílky nakrojte několika řezy křížem krážem, aniž byste prořízli slupku. Položte řeznou stranou na gril a opékejte, dokud šťáva na povrchu nezačne mírně karamelizovat. (Pokud potřebujete, aby vám manga rychle dozrála, zabalte je do novin nebo do papírového sáčku a nechte asi dva dny při pokojové teplotě dojít.)

Sejměte mango z grilu a promáčkněte slupku tak, aby vynikly ozdobné zářezy. Podávejte horké se zmrzlinou kulfí ozdobenou sekanými pistáciovými oříšky.

NĚCO NAVÍC: Růžová voda či voda z pomerančových květů jsou oblíbené orientální přísady zejména dezertů. Koupíte je ve většině obchůdků s kebabem, gyrosem a dalšími orientálními pochoutkami. Když je neseženete, zkuste kulfí ochutit mandlovou esencí nebo neméně tradičním kardamomem. Šest semen kardamomu povařte dvě minuty v kondenzovaném mléce, proceďte, vychlaďte a postupujte dále podle základního receptu.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit