Kari s krevetami, lososem a mangem podle Nigelly

Kari s krevetami, lososem a mangem podle Nigelly

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1358 kcal
Bílkoviny 124 g
Cukr 87 g
Tuky 55 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Kari milujeme ve všech jeho podobách – tohle nás okouzlilo souhrou chutí s čerstvým mangem!

Suroviny

slunečnicový olej 1 PL
kari pasta 1 PL
červená
kokosové mléko 400 ml
citronová tráva 2
5 ks
kafirová limeta podrcené lístky
1 ks
dýně hokkaido nakrájená, na menší kostky
vývar zeleninový 100 ml
na případné rozředění
hrášek 0.5
mrazený
krevety 200 g
vyloupané
losos 300 g
bez kůže, nakrájený na kostičky
limetová šťáva
na dochucení
rybí omáčka
na dochucení
koriandr
čerstvé lístky
rýže
k podávání

1 Ve woku nebo hluboké pánvi rozehřejte olej a chvíli na něm restujte kari pastu, aby se důkladně rozvoněla. Pasty dejte tolik, na kolik se cítíte. Zalijte ji kokosovým mlékem a důkladně promíchejte, přidejte podrcené limetové listy a citronovou trávu (každý stvol rozkrojte asi na tři kusy a ty rozmáčkněte, aby se uvolnily chutě).

2 Kokosové mléko přiveďte k varu a přidejte nakrájenou dýni. Vařte ji na mírném ohni, dokud nebude takřka měkká, stále by ale měla být na skus. Pokud se tekutina příliš zredukuje, přilijte asi 100–150 ml zeleninového vývaru. Je však možné, že ho nebudete potřebovat.

3 Ke změklé dýni přidejte hrášek důkladně propláchnutý pod studenou vodou, aby povolil. Opět přiveďte k varu a přidejte krevety a lososa, těm budou stačit jen 2–3 minuty tepelné úpravy. Nakonec vmíchejte mango a nechte ho už jen prohřát. 

4 Dochuťte limetovou šťávou a rybí omáčkou. Podávejte s rýží a hromadou čerstvého koriandru. 

NĚCO NAVÍC 
Pokud chcete sytější verzi, přidejte místo zeleného hrášku plechovku cizrny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit