0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kari s krevetami, lososem a mangem podle Nigelly

Kari s krevetami, lososem a mangem podle Nigelly
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kari s krevetami, lososem a mangem podle Nigelly

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1374 kcal
Bílkoviny 124 g
Sacharidy 91 g
Tuky 55 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kari milujeme ve všech jeho podobách – tohle nás okouzlilo souhrou chutí s čerstvým mangem!

Suroviny

slunečnicový olej 1 PL
kari pasta 1 PL
červená
kokosové mléko 400 ml
citronová tráva 2 ks
listy kafirové limety 5 ks
dýně ¼ ks
hokkaido, na menší kostky
vývar zeleninový 120 ml
na případné rozředění
hrášek ½ bal
mražený
krevety 200 g
vyloupané
losos 300 g
bez kůže, na kostky
limetová šťáva
na dochucení
rybí omáčka
na dochucení
koriandr čerstvý
čerstvé lístky
rýže
k podávání

1 Ve woku nebo hluboké pánvi rozehřejte olej a chvíli na něm restujte kari pastu, aby se důkladně rozvoněla. Pasty dejte tolik, na kolik se cítíte. Zalijte ji kokosovým mlékem a důkladně promíchejte, přidejte podrcené limetové listy a citronovou trávu (každý stvol rozkrojte asi na tři kusy a ty rozmáčkněte, aby se uvolnily chutě).

2 Kokosové mléko přiveďte k varu a přidejte nakrájenou dýni. Vařte ji na mírném ohni, dokud nebude takřka měkká, stále by ale měla být na skus. Pokud se tekutina příliš zredukuje, přilijte asi 100–150 ml zeleninového vývaru. Je však možné, že ho nebudete potřebovat.

3 Ke změklé dýni přidejte hrášek důkladně propláchnutý pod studenou vodou, aby povolil. Opět přiveďte k varu a přidejte krevety a lososa, těm budou stačit jen 2–3 minuty tepelné úpravy. Nakonec vmíchejte mango a nechte ho už jen prohřát. 

4 Dochuťte limetovou šťávou a rybí omáčkou. Podávejte s rýží a hromadou čerstvého koriandru. 

NĚCO NAVÍC 
Pokud chcete sytější verzi, přidejte místo zeleného hrášku plechovku cizrny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/10

Apetit magazín

Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Zajímavosti

Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč