Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kari s krevetami, lososem a mangem podle Nigelly
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kari s krevetami, lososem a mangem podle Nigelly

5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1374 kcal
Bílkoviny 124 g
Sacharidy 91 g
Tuky 55 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kari milujeme ve všech jeho podobách – tohle nás okouzlilo souhrou chutí s čerstvým mangem!

Související recepty

Suroviny

slunečnicový olej 1 PL
červená
citronová tráva 2 ks
listy kafirové limety 5 ks
dýně ¼ ks
hokkaido, na menší kostky
vývar zeleninový 120 ml
na případné rozředění
hrášek ½ bal
mražený
krevety 200 g
vyloupané
losos 300 g
bez kůže, na kostky
limetová šťáva
na dochucení
rybí omáčka
na dochucení
koriandr čerstvý
čerstvé lístky
rýže
k podávání

Postup

1

Ve woku nebo hluboké pánvi rozehřejte olej a chvíli na něm restujte kari pastu, aby se důkladně rozvoněla. Pasty dejte tolik, na kolik se cítíte. Zalijte ji kokosovým mlékem a důkladně promíchejte, přidejte podrcené limetové listy a citronovou trávu (každý stvol rozkrojte asi na tři kusy a ty rozmáčkněte, aby se uvolnily chutě).

2

Kokosové mléko přiveďte k varu a přidejte nakrájenou dýni. Vařte ji na mírném ohni, dokud nebude takřka měkká, stále by ale měla být na skus. Pokud se tekutina příliš zredukuje, přilijte asi 100–150 ml zeleninového vývaru. Je však možné, že ho nebudete potřebovat.

3

Ke změklé dýni přidejte hrášek důkladně propláchnutý pod studenou vodou, aby povolil. Opět přiveďte k varu a přidejte krevety a lososa, těm budou stačit jen 2–3 minuty tepelné úpravy. Nakonec vmíchejte mango a nechte ho už jen prohřát.

4

Dochuťte limetovou šťávou a rybí omáčkou. Podávejte s rýží a hromadou čerstvého koriandru.

NĚCO NAVÍC
Pokud chcete sytější verzi, přidejte místo zeleného hrášku plechovku cizrny.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/10

Apetit magazín

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní
  • Zajímavosti

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní

Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu. ...
Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...