0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pizza s cizrnou

Pizza s cizrnou

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Na 1 pizzu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2607 kcal
Bílkoviny 133 g
Sacharidy 326 g
Tuky 74 g
Vláknina 55 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zkuste obvyklou bezmasou kombinaci rajčatová passata, mozzarella, bazalka doplnit cizrnou se špetkou ostřejšího koření. Získáte nejen proteiny navíc, ale i originální chuť.

Suroviny

olivový olej 1 PL
cizrna 400 g
v konzervě, slitá a okapaná
semínka 1 ČL
po lžičce - sušená cibule, fenyklová semínka (opečená a drcená), hnědá hořčičná semínka
paprika 2 ČL
mletá, uzená
chilli sušené 1 ČL
vločky
těsto na pizzu 250 g
nejlépe domácí
100 ml
passata
sůl
pepř
čerstvě mletý
mozzarella 125 g
natrhaná
bazalka 2
lístky otrhané

1 V pánvi rozpalte olej. Vsypte cizrnu, všechno koření a 5 minut opékejte, dokud nebude cizrna křupavá. Přendejte na talíř.

2 Troubu předehřejte na 250 °C. Vyválené placky na pizzu rozložte na plechy a potřete passatou. Lehce posolte, opepřete a poklaďte natrhanou mozzarellou. Pečte 10 minut, aby se sýr roztekl. Vyjměte z trouby, posypte připravenou cizrnou a lístky bazalky a podávejte.

NĚCO NAVÍC

Nejlepší těsto na pizzu je domácí, pomalu kynuté. Jak na to? 1 kg mouky smíchejte s 31 g soli, 600 ml vody a 1 g droždí. Vypracujte těsto, rozdělte na bochánky o váze 250 g (budete jich mít celkem 6) a nechte je zakryté potravinářskou fólií 5 hodin kynout, poté je dejte do lednice a nechte dokynout do druhého dne. Před tvarováním pizzy nechte bochánky dojít pokojové teploty. Co nespotřebujete na pizzu, upečte – získáte skvělý nadýchaný chléb na bruschettu!

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/10

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit