Pizza s cizrnou

Pizza s cizrnou

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Na 1 pizzu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2607 kcal
Bílkoviny 133 g
Sacharidy 326 g
Tuky 74 g
Vláknina 55 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zkuste obvyklou bezmasou kombinaci rajčatová passata, mozzarella, bazalka doplnit cizrnou se špetkou ostřejšího koření. Získáte nejen proteiny navíc, ale i originální chuť.

Suroviny

olivový olej 1 PL
cizrna 400 g
v konzervě, slitá a okapaná
semínka 1 ČL
po lžičce - sušená cibule, fenyklová semínka (opečená a drcená), hnědá hořčičná semínka
paprika 2 ČL
mletá, uzená
chilli sušené 1 ČL
vločky
těsto na pizzu 250 g
nejlépe domácí
100 ml
passata
sůl
pepř
čerstvě mletý
mozzarella 125 g
natrhaná
bazalka 2
lístky otrhané

1 V pánvi rozpalte olej. Vsypte cizrnu, všechno koření a 5 minut opékejte, dokud nebude cizrna křupavá. Přendejte na talíř.

2 Troubu předehřejte na 250 °C. Vyválené placky na pizzu rozložte na plechy a potřete passatou. Lehce posolte, opepřete a poklaďte natrhanou mozzarellou. Pečte 10 minut, aby se sýr roztekl. Vyjměte z trouby, posypte připravenou cizrnou a lístky bazalky a podávejte.

NĚCO NAVÍC

Nejlepší těsto na pizzu je domácí, pomalu kynuté. Jak na to? 1 kg mouky smíchejte s 31 g soli, 600 ml vody a 1 g droždí. Vypracujte těsto, rozdělte na bochánky o váze 250 g (budete jich mít celkem 6) a nechte je zakryté potravinářskou fólií 5 hodin kynout, poté je dejte do lednice a nechte dokynout do druhého dne. Před tvarováním pizzy nechte bochánky dojít pokojové teploty. Co nespotřebujete na pizzu, upečte – získáte skvělý nadýchaný chléb na bruschettu!

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/10

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....

Obchod Apetit