Zkuste obvyklou bezmasou kombinaci rajčatová passata, mozzarella, bazalka doplnit cizrnou se špetkou ostřejšího koření. Získáte nejen proteiny navíc, ale i originální chuť.
Suroviny
1 V pánvi rozpalte olej. Vsypte cizrnu, všechno koření a 5 minut opékejte, dokud nebude cizrna křupavá. Přendejte na talíř.
2 Troubu předehřejte na 250 °C. Vyválené placky na pizzu rozložte na plechy a potřete passatou. Lehce posolte, opepřete a poklaďte natrhanou mozzarellou. Pečte 10 minut, aby se sýr roztekl. Vyjměte z trouby, posypte připravenou cizrnou a lístky bazalky a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Nejlepší těsto na pizzu je domácí, pomalu kynuté. Jak na to? 1 kg mouky smíchejte s 31 g soli, 600 ml vody a 1 g droždí. Vypracujte těsto, rozdělte na bochánky o váze 250 g (budete jich mít celkem 6) a nechte je zakryté potravinářskou fólií 5 hodin kynout, poté je dejte do lednice a nechte dokynout do druhého dne. Před tvarováním pizzy nechte bochánky dojít pokojové teploty. Co nespotřebujete na pizzu, upečte – získáte skvělý nadýchaný chléb na bruschettu!
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rychlé večeře jako z bistra(39 receptů)