Pizza trochu netradične, přesto snadno a rychle.
Suroviny
pizza těsto hotové, či sypká směs na pizzu
olivový olej
3
PL
česnek
1
stroužek
bazalka
hrst
lístky
avokádo
1
ks
na potření avokáda
mozzarella
150
g
rajče
250
g
směs, nakrájená na kolečka a osušená
pepř
čerstvě mletý
sůl
Postup
1
Zapněte troubu na 240, horkovzdušnou na 220°C. Rozválejte těsto na obdélník o rozměrech 25×30cm nebo ze sypké směsi připravte těsto podle návodu na obalu a rozválejte ho na obdobný rozměr. Potřete ho olivovým olejem.
V robotu nebo chopperu promixujte česnek a většinu lístků bazalky se zbývajícím olejem. Avokádo rozpulte, vyjměte pecku, oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, pak ho potřete citronovou šťávou. Mozzarellu natrhejte na kousky.
Na těsto naneste bazalkovo-česnekový olej, posypte ho mozzarellou a plátky rajčat. Pečte 10-12 minut (nebo podle návodu), aby bylo těsto křupavé a sýr se roztekl. Před podáváním posypte plátky avokáda a zbývajícími bazalkovými lístky. Lehce osolte, řádně opepřete a nakrájejte.