Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Trojbarevná pizza

Trojbarevná pizza

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1064 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 20 g
Tuky 91 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Pizza trochu netradične, přesto snadno a rychle.

Suroviny

pizza těsto hotové, či sypká směs na pizzu
olivový olej 3 PL
česnek 1 stroužek
bazalka hrst
lístky
na potření avokáda
rajče 250 g
směs, nakrájená na kolečka a osušená
pepř
čerstvě mletý
sůl

Postup

1

Zapněte troubu na 240, horkovzdušnou na 220°C. Rozválejte těsto na obdélník o rozměrech 25×30cm nebo ze sypké směsi připravte těsto podle návodu na obalu a rozválejte ho na obdobný rozměr. Potřete ho olivovým olejem.

V robotu nebo chopperu promixujte česnek a většinu lístků bazalky se zbývajícím olejem. Avokádo rozpulte, vyjměte pecku, oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, pak ho potřete citronovou šťávou. Mozzarellu natrhejte na kousky.

Na těsto naneste bazalkovo-česnekový olej, posypte ho mozzarellou a plátky rajčat. Pečte 10-12 minut (nebo podle návodu), aby bylo těsto křupavé a sýr se roztekl. Před podáváním posypte plátky avokáda a zbývajícími bazalkovými lístky. Lehce osolte, řádně opepřete a nakrájejte.

Apetit magazín