0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pljeskavica v chlebu pita

Pljeskavica v chlebu pita

4.3 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2367 kcal
Bílkoviny 161 g
Sacharidy 281 g
Tuky 81 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dopřejte si večeři jako u moře!

Suroviny

hovězí maso mleté 300 g
vepřové maso mleté 300 g
jedlá soda ½ ČL
voda minerální perlivá 100 ml
nebo sodovka
sůl
pepř
čerstvě mletý
cibule 2 ks
menší, nasekané najemno
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekané najemno
olivový olej
pita 4 ks
ajvar
na potření
crème fraîche 4 PL
promíchané se solí podle chuti
okurka ½ ks
nakrájená na tenké plátky
NA NAKLÁDANOU CIBULI
jablečný ocet 120 ml
krupicový cukr 1 PL
sůl ½ ČL
cibule červená 1 ks
na tenká kolečka

Postup

1

Na nakládanou cibuli míchejte v octu cukr a sůl, dokud se nerozpustí. Nakrájenou cibuli dejte do misky a přelijte octovým roztokem, aby byla zcela zakrytá. Nechte marinovat hodinu v pokojové teplotě. Před podáváním nechte cibuli okapat. Tento krok můžete udělat až dva dny předem.

2

Do mísy dejte maso, přidejte sodu a zalijte minerálkou. Přidejte sůl, pepř, najemno nasekanou cibuli, petrželku a důkladně rukama propracujte, aby vznikla kompaktní, nedrobivá směs. Rozdělte maso na 4 stejné části. Navlhčete si vodou ruce i pracovní plochu, na které budete maso tvarovat.

3

Rukama vytvarujte na pracovní ploše placku o průměru cca 15 cm a tloušťce asi 1 cm, pak jednu ruku opřete na hranu dlaně, obemkněte placku masa a přidržujte jí postupně po celém obvodu takto okraj, druhou dlaní ji jemně udusávejte. Vznikne tak rovnoměrně vysoký okraj a pljeskavice na pánvi nebo grilu lépe udrží tvar. Uhlaďte naposled povrch hotové placky zvlhčenou dlaní. Takto vytvarujte všechny pljeskavice.

4

Rozpalte grilovací pánev (nebo gril) a potřete troškou oleje. Opékejte na pánvi nebo grilujte každou placku po každé straně cca 3–4 minuty.

5

Chleby pita nasucho opečte na pánvi, aby se prohřály. Pak každou pitu rozřízněte, aby vznikla kapsa. Pomažte vnitřek pity z obou stran lehce ajvarem. Vložte grilovanou plejskavici, na každou kápněte lžíci crème fraîche a obložte plátky okurky a naloženou cibulí. Ihned podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/7

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...
AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč