Na čevapčiči existuje na Balkáně nepřeberné množství receptů, důležité je nepřekořenit – výslednou dokonalou chuť tvoří jednoduché přísady. Maso zůstane šťavnaté a nadýchané díky minerálce a troše jedlé sody.
Suroviny
hovězí maso mleté
500
g
ještě lepší je směs – 250 g hovězí a 250 g skopové
voda minerální perlivá
2
PL
jedlá soda
½
ČL
nemusí být
sůl
pepř
čerstvě mletý
koření
2
ČL
čubrica
česnek
1
stroužek
cibule červená
2
ks
na tenké plátky
pita
k podávání
k podávání
k podávání
Postup
1
Maso promíchejte s minerální vodou, sodou, osolte, opepřete, přidejte čubricu a česnek a nechte v chladničce čtyři hodiny odpočinout
2
Utvořte podlouhlé válečky, pokud chcete, napíchněte je na předem namočené dřevěné špejle a grilujte celkem osm minut ze všech stran dohněda..
3
Podávejte horké, třeba v chlebu pita vyloženém cibulí, pokapané zakysanou smetanou a ajvarem
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 50 nejlepších receptů s mletým masem(49 receptů)