Receptů na tradiční čevabčiči existuje na Balkáně nepřeberné množství. Důležité je masovou směs nepřekořenit – výslednou dokonalou chuť tvoří jednoduché přísady. Maso zůstane šťavnaté a nadýchané díky minerálce a troše jedlé sody. Čevabčiči opečte na grilu, ale můžete je také připravit v troubě. Podávejte je v pita chlebu, nebo na hospodský způsob s vařenými brambory, hořčicí a cibulí.
Suroviny
Postup
Maso promíchejte s minerální vodou, sodou, osolte, opepřete, přidejte čubricu a česnek a nechte v chladničce čtyři hodiny odpočinout
Utvořte podlouhlé válečky, pokud chcete, napíchněte je na předem namočené dřevěné špejle a grilujte celkem osm minut ze všech stran dohněda..
Podávejte horké, třeba v chlebu pita vyloženém cibulí, pokapané zakysanou smetanou a ajvarem