Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čevabčiči
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.5/5 Počet hodnocení: 47
Do 45 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 929 kcal
Bílkoviny 109 g
Sacharidy 21 g
Tuky 45 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Receptů na tradiční čevabčiči existuje na Balkáně nepřeberné množství. Důležité je masovou směs nepřekořenit – výslednou dokonalou chuť tvoří jednoduché přísady. Maso zůstane šťavnaté a nadýchané díky minerálce a troše jedlé sody. Čevabčiči opečte na grilu, ale můžete je také připravit v troubě. Podávejte je v pita chlebu, nebo na hospodský způsob s vařenými brambory, hořčicí a cibulí.

Suroviny

ještě lepší je směs – 250 g hovězí a 250 g skopové
voda minerální perlivá 2 PL
nemusí být
sůl
pepř
čerstvě mletý
koření 2 ČL
čubrica
česnek 1 stroužek
na tenké plátky
k podávání
k podávání

Postup

1

Maso promíchejte s minerální vodou, sodou, osolte, opepřete, přidejte čubricu a česnek a nechte v chladničce čtyři hodiny odpočinout

2

Utvořte podlouhlé válečky, pokud chcete, napíchněte je na předem namočené dřevěné špejle a grilujte celkem osm minut ze všech stran dohněda..

3

Podávejte horké, třeba v chlebu pita vyloženém cibulí, pokapané zakysanou smetanou a ajvarem

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/10

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...