Pohár Černý les

Pohár Černý les

4.6 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1877 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 177 g
Tuky 115 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Na pohár s názvem Černý les jsme s přítelem kdysi chodívali do jedné brněnské cukrárny. Pak ale podnik změnil majitele a náš oblíbený dezert zmizel z nabídky. Už se proto nemůžu dočkat, až ho tímhle pohárem doma překvapím!“ říká šéfredaktorka Marie Holobrádková.

Suroviny

třešně 425 g
kompotované a slité
likér 1 PL
kirsch nebo třešňovice
muffiny 1 ks
čokoládový, na menší kousky
čokoládová zmrzlina 2 ks
nebo višňová
smetana ke šlehání 100 ml
lehce prošlehané s 1 lžící moučkového cukru
čokoláda
nastrouhaná na ozdobu
Na čokoládovou omáčku
javorový sirup 2 PL
tmavá čokoláda 100 g
na kousky

1Nejdřív si připravte čokoládovou omáčku. Přiveďte k varu 80 ml vody s javorovým sirupem. Stáhněte z ohně, přidejte rozlámanou čokoládu a míchejte do rozpuštění.

2Ušlehejte smetanu. Promíchejte odpeckované třešně s alkoholem a část jich nasypte na dno pohárů. Pokryjte je kouskem muffinu, přidejte po kopečku vanilkové a čokoládové zmrzliny a přilijte trochu čokoládové omáčky. Vrstvy zopakujte a poháry završte šlehačkou a čokoládovou omáčkou. Ozdobte nastrouhanou čokoládou a třešní.

NĚCO NAVÍC
V sezoně nahraďte kompotované višně čerstvými nebo jiným oblíbeným ovocem. Stejně tak druh zmrzliny můžete zvolit podle chuti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/2

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....

Obchod Apetit