Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Karamelový zmrzlinový pohár snů
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné Na 2 poháry

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2473 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 150 g
Tuky 211 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zveme vás na extra karamelový pohár, který vás přesvědčí, že zmrzlina v zimě je dobrý nápad! Karamelová jablka, karamelová zmrzlina s mořskou solí, karamelová omáčka, šlehačka, oříšky v cukru... Už se vám sbíhají sliny?

Suroviny

Na pečená jablka
kyselé (Granny Smith)
máslo 2 ČL
skořice ČL
mletá
Na pohár
podle našeho receptu (viz Související recepty)
zmrzlina 6 porcí
nejlépe karamelová s mořskou podle našeho receptu (viz Související recepty), ale může být i jakákoliv jiná smetanová zmrzlina, počítejte s 2–3 kopečky na pohár
33–40%, ušlehaná, množství podle chuti
lískové oříšky
oříšky v cukru podle našeho receptu (viz Související recepty)

Postup

1

Oloupejte jablka, zbavte je jádřince a nakrájejte na kostičky. V pánvi rozehřejte máslo a přisypte 30 g cukru. Jakmile se máslo a cukr rozpustí, přidejte jablka a skořici. Občas míchejte a na mírném ohni vařte, až jablka změknou, neměla by se ale rozpadat. Můžete je i upéct v troubě. Odstavte a nechte vychladnout.

2

Začněte vrstvit – na dno sklenice dejte trochu karamelové omáčky, pak pokračujte pečenými jablky, kopečkem zmrzliny, omáčkou, šlehačkou a zmrzlinou. Navrch patří oříšky v cukru, trocha jablek na ozdobení a případně opět omáčka. 

TIP REDAKCE
Příště můžete pohár obměnit a připravit ho s banány a čokoládovovou omáčkou

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/1

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč