Karamelový pohár snů

Karamelový pohár snů
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Karamelový pohár snů

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 30 minut Velmi snadné Na 2 poháry

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2473 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 150 g
Tuky 211 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zveme vás na extra karamelový pohár, který vás přesvědčí, že zmrzlina v zimě je dobrý nápad! Karamelová jablka, karamelová zmrzlina s mořskou solí, karamelová omáčka, šlehačka, oříšky v cukru... Už se vám sbíhají sliny?

Suroviny

Na pečená jablka
jablka 1 ks
kyselé (Granny Smith)
máslo 2 ČL
krupicový cukr 10 g
skořice 0.33 ČL
mletá
Na pohár
karamelová omáčka
podle našeho receptu (viz Související recepty)
zmrzlina 6 porcí
nejlépe karamelová s mořskou podle našeho receptu (viz Související recepty), ale může být i jakákoliv jiná smetanová zmrzlina, počítejte s 2–3 kopečky na pohár
smetana ke šlehání
33–40%, ušlehaná, množství podle chuti
lískové oříšky
oříšky v cukru podle našeho receptu (viz Související recepty)

Postup

1

Oloupejte jablka, zbavte je jádřince a nakrájejte na kostičky. V pánvi rozehřejte máslo a přisypte 30 g cukru. Jakmile se máslo a cukr rozpustí, přidejte jablka a skořici. Občas míchejte a na mírném ohni vařte, až jablka změknou, neměla by se ale rozpadat. Můžete je i upéct v troubě. Odstavte a nechte vychladnout.

2

Začněte vrstvit – na dno sklenice dejte trochu karamelové omáčky, pak pokračujte pečenými jablky, kopečkem zmrzliny, omáčkou, šlehačkou a zmrzlinou. Navrch patří oříšky v cukru, trocha jablek na ozdobení a případně opět omáčka. 

TIP REDAKCE
Příště můžete pohár obměnit a připravit ho s banány a čokoládovovou omáčkou

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/1

Apetit magazín

10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit