Zveme vás na extra karamelový pohár, který vás přesvědčí, že zmrzlina v zimě je dobrý nápad! Karamelová jablka, karamelová zmrzlina s mořskou solí, karamelová omáčka, šlehačka, oříšky v cukru... Už se vám sbíhají sliny?
Suroviny
Postup
Oloupejte jablka, zbavte je jádřince a nakrájejte na kostičky. V pánvi rozehřejte máslo a přisypte 30 g cukru. Jakmile se máslo a cukr rozpustí, přidejte jablka a skořici. Občas míchejte a na mírném ohni vařte, až jablka změknou, neměla by se ale rozpadat. Můžete je i upéct v troubě. Odstavte a nechte vychladnout.
Začněte vrstvit – na dno sklenice dejte trochu karamelové omáčky, pak pokračujte pečenými jablky, kopečkem zmrzliny, omáčkou, šlehačkou a zmrzlinou. Navrch patří oříšky v cukru, trocha jablek na ozdobení a případně opět omáčka.
TIP REDAKCE
Příště můžete pohár obměnit a připravit ho s banány a čokoládovovou omáčkou.