Díky těstovinám a fazolím je polévka opravdu vydatná a můžete ji směle podávat jako hlavní chod. Složení zeleniny v receptu lze snadno obměnit podle aktuálních domácích zásob.
Suroviny
Postup
V hrnci na středním ohni rozehřejte olej, přidejte cibuli, kostičky mrkve a řapíkatého celeru, osolte a opepřete podle chuti a za občasného míchání opékejte asi 8 minut, až zelenina začne měknout a zlátnout. Pak přidejte česnek a ještě asi minutu restujte, do rozvonění.
Přilijte krájená rajčata, vařené bílé fazole, zelené fazolky, vývar nebo vodu, bobkový list, oregano, tymián a chilli vločky a vařte na mírném ohni 20 minut.
Potom do polévky vmíchejte těstoviny a vařte podle návodu na obalu tak dlouho, aby byly al dente. Odstavte z ohně a vsypte nasekanou petrželku. Podávejte posypané strouhaným parmazánem, s opečeným bílým chlebem.