Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Polévka minestrone
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3281 kcal
Bílkoviny 145 g
Sacharidy 512 g
Tuky 56 g
Vláknina 72 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky těstovinám a fazolím je polévka opravdu vydatná a můžete ji směle podávat jako hlavní chod. Složení zeleniny v receptu lze snadno obměnit podle aktuálních domácích zásob.

Suroviny

olivový olej 2 PL
nakrájená nadrobno
mrkev 2 ks
nakrájené na kostičky
řapíkatý celer 2 ks
nakrájený na kostičky
sůl
pepř
čerstvě mletý
česnek 3 stroužky
prolisovaný
fazole bílé 1,5 hrnku
uvařených podle návodu na obalu, scezených a propláchnutých
fazolky zelené 1 hrnek
pokrájených nahrubo (mohou být i mražené)
vývar kuřecí 1 l
nebo zeleninový nebo voda
oregano 1 ČL
sušené
tymián sušený 1 ČL
chilli sušené 1 špetka
vločky
těstoviny ¾ hrnku
sušené, drobné (např. ditalini)
petrželka 1 svazek
hladkolistá, nasekaná
strouhaný, k podávání
opečený, k podávání

Postup

1

V hrnci na středním ohni rozehřejte olej, přidejte cibuli, kostičky mrkve a řapíkatého celeru, osolte a opepřete podle chuti a za občasného míchání opékejte asi 8 minut, až zelenina začne měknout a zlátnout. Pak přidejte česnek a ještě asi minutu restujte, do rozvonění.

2

Přilijte krájená rajčata, vařené bílé fazole, zelené fazolky, vývar nebo vodu, bobkový list, oregano, tymián a chilli vločky a vařte na mírném ohni 20 minut.

3

Potom do polévky vmíchejte těstoviny a vařte podle návodu na obalu tak dlouho, aby byly al dente. Odstavte z ohně a vsypte nasekanou petrželku. Podávejte posypané strouhaným parmazánem, s opečeným bílým chlebem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/11

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...