0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Grilované kuře s ananasem a karibskou salsou

Grilované kuře s ananasem a karibskou salsou

5 / 5. Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1896 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 285 g
Tuky 24 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svěží, šťavnaté, pikantní, kořeněné, pálivé, plné, sladké, rafinované... to všechno jsou chutě Karibiku! Přeneste se s námi za oceán, prodlužte si léto a užijte každé sousto. Bude to stát za to!

Suroviny

med 4 PL
kuře 1 ks
cca 1 kg, páteř vyříznutá a kuře rozplácnuté naplocho
ananas 1 ks
chilli paprička 2 ks
zelené, na plátky
NA MARINÁDU
ananas 460 g
dužina čerstvého ananasu, nakrájená nahrubo
rum 160 ml
limetová šťáva 60 ml
česnek 4 stroužky
drcené
koriandrová semínka 2 ČL
sůl vločková 2 ČL
třtinový cukr 55 g
tmavý
NA KARIBSKOU SALSU
petrželka 1 hrst
hladkolistá
koriandr 1 hrst
česnek 5 stroužků
chilli paprička 2 ks
papričky habanero
tymián 10 snítek
lístky otrhané
jarní cibulka 3 ks
olivový olej
podle chuti
sůl
podle chuti

1 Na salsu rozmixujte všechny ingredience kromě oleje a soli, dejte do mističky, vmíchejte olej, osolte a zakrytou ji uložte do chladu do doby podávání.

2 Na marinádu dejte všechny ingredience do mixéru a rozmixujte. Připravené kuře vložte do misky, přelijte zhruba hrnkem marinády, kuře v ní obalte z obou stran a nechte chvíli marinovat.

3 Med a zbylou marinádu dejte do hrnce a na středním plameni ji svařte do zhoustnutí. Potom odstavte a dejte stranou, část odlijte do mističky k podávání.

Rozpalte gril, položte na něj kuře kostrou dolů, přiklopte a pečte zhruba hodinu. Průběžně potírejte svařenou marinádou, párkrát jej během grilování otočte, hotové je, když je teplota ve stehnech okolo 70°C.

5 Ananas rozpulte a ogrilujte, stačí zhruba 4 minuty z každé strany.

6 Kuře podávejte se svařenou marinádou, zelenou salsou a grilovaným ananasem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/9

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit