Svěží, šťavnaté, pikantní, kořeněné, pálivé, plné, sladké, rafinované... to všechno jsou chutě Karibiku! Přeneste se s námi za oceán, prodlužte si léto a užijte každé sousto. Bude to stát za to!
Suroviny
Postup
Na salsu rozmixujte všechny ingredience kromě oleje a soli, dejte do mističky, vmíchejte olej, osolte a zakrytou ji uložte do chladu do doby podávání.
Na marinádu dejte všechny ingredience do mixéru a rozmixujte. Připravené kuře vložte do misky, přelijte zhruba hrnkem marinády, kuře v ní obalte z obou stran a nechte chvíli marinovat.
Med a zbylou marinádu dejte do hrnce a na středním plameni ji svařte do zhoustnutí. Potom odstavte a dejte stranou, část odlijte do mističky k podávání.
Rozpalte gril, položte na něj kuře kostrou dolů, přiklopte a pečte zhruba hodinu. Průběžně potírejte svařenou marinádou, párkrát jej během grilování otočte, hotové je, když je teplota ve stehnech okolo 70°C.
Ananas rozpulte a ogrilujte, stačí zhruba 4 minuty z každé strany.
Kuře podávejte se svařenou marinádou, zelenou salsou a grilovaným ananasem.