Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Grilované kuře s ananasem a karibskou salsou

Grilované kuře s ananasem a karibskou salsou

5/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1896 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 285 g
Tuky 24 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svěží, šťavnaté, pikantní, kořeněné, pálivé, plné, sladké, rafinované... to všechno jsou chutě Karibiku! Přeneste se s námi za oceán, prodlužte si léto a užijte každé sousto. Bude to stát za to!

Související recepty

Suroviny

med 4 PL
kuře 1 ks
cca 1 kg, páteř vyříznutá a kuře rozplácnuté naplocho
zelené, na plátky
NA MARINÁDU
ananas 460 g
dužina čerstvého ananasu, nakrájená nahrubo
rum 160 ml
limetová šťáva 60 ml
česnek 4 stroužky
drcené
koriandrová semínka 2 ČL
sůl vločková 2 ČL
třtinový cukr 55 g
tmavý
NA KARIBSKOU SALSU
petrželka 1 hrst
hladkolistá
koriandr čerstvý 1 hrst
česnek 5 stroužků
papričky habanero
tymián 10 snítek
lístky otrhané
jarní cibulka 3 ks
olivový olej
podle chuti
sůl
podle chuti

Postup

1

Na salsu rozmixujte všechny ingredience kromě oleje a soli, dejte do mističky, vmíchejte olej, osolte a zakrytou ji uložte do chladu do doby podávání.

2

Na marinádu dejte všechny ingredience do mixéru a rozmixujte. Připravené kuře vložte do misky, přelijte zhruba hrnkem marinády, kuře v ní obalte z obou stran a nechte chvíli marinovat.

3

Med a zbylou marinádu dejte do hrnce a na středním plameni ji svařte do zhoustnutí. Potom odstavte a dejte stranou, část odlijte do mističky k podávání.

4

Rozpalte gril, položte na něj kuře kostrou dolů, přiklopte a pečte zhruba hodinu. Průběžně potírejte svařenou marinádou, párkrát jej během grilování otočte, hotové je, když je teplota ve stehnech okolo 70°C.

5

Ananas rozpulte a ogrilujte, stačí zhruba 4 minuty z každé strany.

6

Kuře podávejte se svařenou marinádou, zelenou salsou a grilovaným ananasem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/9

Apetit magazín