Fazolová polévka s klobásou

Fazolová polévka s klobásou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.9 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3040 kcal
Bílkoviny 176 g
Cukr 399 g
Tuky 70 g
Vláknina 92 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když nechcete přikusovat chléb, můžete polévku ještě zhutnit kostičkami brambor.

Suroviny

olej 2 PL
klobása 1 ks
podle vašeho výběru (my jsme použili chorizo)
cibule 2 ks
střední, nakrájené najemno
mrkev 1 ks
nakrájená na kostičky
česnek 3 stroužky
najemno
rajčatový protlak 4 PL
vývar 1.5 l
zeleninového nebo drůbežího
sůl
pepř
čerstvě mletý
paprika červená 1 ks
nejlépe kapie, nakrájená na proužky
fazole červené 400 g
konzerva malých červených fazolí, slitých a propláchnutých
fazole bílé 400 g
konzerva velkých bílých fazolí, slitých a propláchnutých
K PODÁVÁNÍ
zakysaná smetana
petrželka
hladkolistá, nasekaná

Na oleji ve větším hrnci opečte klobásu nakrájenou na kolečka dozlatova a dokřupava. Opečenou klobásu vyjměte a odložte stranou.

2 Do uvolněného hrnce na tuk vypečený z klobás vsypte cibuli a mrkev, krátce je osmahněte, přidejte česnek, opět mírně osmahněte, přidejte protlak, opečte ho a vše zalijte vývarem. Osolte, opepřete, přiveďte k varu a na mírném ohni vařte asi 15 minut, potom přidejte kapii a obojí fazole a vařte, dokud nebude paprika měkká a fazole dokonale prohřáté.

3 Do hotové polévky vsypte odloženou opečenou klobásu, nechte ji ještě chvilku prohřát a podávejte se lžící zakysané smetany a ozdobené čerstvou petrželkou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit