0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Fazolová polévka s klobásou

Fazolová polévka s klobásou

4.9 / 5. Počet hodnocení: 11
Do 20 minut Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3040 kcal
Bílkoviny 176 g
Sacharidy 399 g
Tuky 70 g
Vláknina 92 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když nechcete přikusovat chléb, můžete polévku ještě zhutnit kostičkami brambor.

Suroviny

olej 2 PL
klobása 1 ks
podle vašeho výběru (my jsme použili chorizo)
cibule 2 ks
střední, nakrájené najemno
mrkev 1 ks
nakrájená na kostičky
česnek 3 stroužky
najemno
rajčatový protlak 4 PL
vývar 1.5 l
zeleninového nebo drůbežího
sůl
pepř
čerstvě mletý
paprika červená 1 ks
nejlépe kapie, nakrájená na proužky
fazole červené 400 g
konzerva malých červených fazolí, slitých a propláchnutých
fazole bílé 400 g
konzerva velkých bílých fazolí, slitých a propláchnutých
K PODÁVÁNÍ
zakysaná smetana
petrželka
hladkolistá, nasekaná

Na oleji ve větším hrnci opečte klobásu nakrájenou na kolečka dozlatova a dokřupava. Opečenou klobásu vyjměte a odložte stranou.

2 Do uvolněného hrnce na tuk vypečený z klobás vsypte cibuli a mrkev, krátce je osmahněte, přidejte česnek, opět mírně osmahněte, přidejte protlak, opečte ho a vše zalijte vývarem. Osolte, opepřete, přiveďte k varu a na mírném ohni vařte asi 15 minut, potom přidejte kapii a obojí fazole a vařte, dokud nebude paprika měkká a fazole dokonale prohřáté.

3 Do hotové polévky vsypte odloženou opečenou klobásu, nechte ji ještě chvilku prohřát a podávejte se lžící zakysané smetany a ozdobené čerstvou petrželkou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/10

Apetit magazín

Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit