Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Fazolová polévka s klobásou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 23
Do 45 minut Snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3040 kcal
Bílkoviny 176 g
Sacharidy 399 g
Tuky 70 g
Vláknina 92 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá fazolová polévka přijde vhod během chladných dní, kdy potřebujeme prohřát. Pro usnadnění práce jsme zvolili bílé a červené fazole z konzervy, ale pochopitelně si přes noc můžete namočit ty sušené, které druhý den uvaříte. Pokud k fazolačce nechcete přikusovat chléb, můžete polévku ještě zhutnit kostičkami brambor. A milovníci pikantních chutí ji mohou vylepšit špetkou chilli.

Suroviny

olej 2 PL
podle vašeho výběru (my jsme použili chorizo)
střední, nakrájené najemno
mrkev 1 ks
nakrájená na kostičky
česnek 3 stroužky
najemno
vývar zeleninový 1,5 l
nebo drůbeží
sůl
pepř
čerstvě mletý
nejlépe kapie, nakrájená na proužky
400 g, malých, slitých a propláchnutých
fazole bílé 1 konzerva
400 g, velkých, slitých a propláchnutých
K PODÁVÁNÍ
petrželka
hladkolistá, nasekaná

Postup

1

Na oleji ve větším hrnci opečte klobásu nakrájenou na kolečka dozlatova a dokřupava. Opečenou klobásu vyjměte a odložte stranou.

2

Do uvolněného hrnce na tuk vypečený z klobás vsypte cibuli a mrkev, krátce je osmahněte, přidejte česnek, opět mírně osmahněte, přidejte protlak, opečte ho a vše zalijte vývarem. Osolte, opepřete, přiveďte k varu a na mírném ohni vařte asi 15 minut, potom přidejte kapii a obojí fazole a vařte, dokud nebude paprika měkká a fazole dokonale prohřáté.

3

Do hotové polévky vsypte odloženou opečenou klobásu, nechte ji ještě chvilku prohřát a podávejte se lžící zakysané smetany a ozdobené čerstvou petrželkou. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/10

Apetit magazín