Jako od italské mámy
Suroviny
olivový olej
cibule
1
ks
pokrájená nadrobno
balzamikový ocet
1
PL
třtinový cukr
2
PL
rajčatová passata - pyré
750
ml
vývar kuřecí
250
ml
fazole bílé
400
g
konzerva, slité
kapary
1
PL
oregano
2
PL
čerstvé
Postup
1
V hrnci na lžíci olivového oleje opékejte dvě až tři minuty cibuli, pokrájenou nadrobno. Přidejte lžíci balzamikového octa, 2 lžíce třinového cukru a vařte minutu. Vlijte 750 ml rajčatového pyré (například Passata od Valfrutty) a 250 ml kuřecího vývaru. Přiveďte k varu a vařte deset minut. Pak do polévky vmíchejte 400g konzervu bílých fazolí, slitých. Mezitím v malé pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejte lžíci olivového oleje, vsypte lžíci kaparů, 2 lžíce čerstvého oregana a jednu minutu smažte. Nechte okapat. Podávejte ozdobené kapary a oreganem, případně hoblinami parmazánu.