Penne s treskou, kapary a olivami

Penne s treskou, kapary a olivami

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 ()
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 918 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 36 g
Tuky 59 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rajčatová omáčka s vůní šalvěje těstovinám sluší.

Suroviny

olivový olej 4 PL
šalotka 1 ks
nasekaná
česnek 1 stroužek
kapary 1 PL
nasekané
olivy černé 30 g
treska 180 g
rajčatové pyré 400 g
sůl
pepř
petrželka

1 Na 4 lžících panenského olivového oleje zpěňte nasekanou šalotku a stroužek česneku.

2 Přidejte lžíci nasekaných kaparů, černyé olivy nakrájené na půlky a míchejte další minutu.

3 Přidejte filet tresky nebo mořské štiky, nakrájený na kostky, a rajčatové pyré. Vařte 15 minut a pak opepřete, případně dosolte.

4 Smíchejte s penne a podávejte posypané nasekanou petrželkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit