0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Penne s treskou, kapary a olivami

Penne s treskou, kapary a olivami

4.6 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 898 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 36 g
Tuky 59 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rajčatová omáčka s vůní šalvěje těstovinám sluší.

Suroviny

olivový olej 4 PL
šalotka 1 ks
nasekaná
česnek 1 stroužek
kapary 1 PL
nasekané
olivy černé 30 g
treska 180 g
rajčatová passata - pyré 400 g
sůl
pepř
petrželka

1 Na 4 lžících panenského olivového oleje zpěňte nasekanou šalotku a stroužek česneku.

2 Přidejte lžíci nasekaných kaparů, černyé olivy nakrájené na půlky a míchejte další minutu.

3 Přidejte filet tresky nebo mořské štiky, nakrájený na kostky, a rajčatové pyré. Vařte 15 minut a pak opepřete, případně dosolte.

4 Smíchejte s penne a podávejte posypané nasekanou petrželkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit