Pikantní doprovod ke (skoro) všemu grilovanému
Suroviny
olivový olej extra panenský
1
PL
cibule červená
1
ks
najemno pokrájená
chilli paprička
2
ks
červená, čerstvá, bez semen
rajče
8
ks
střední, vejčitá, nakrájená na kostičky
vinný ocet červený
1
PL
třtinový cukr
1
PL
římský kmín
1
ČL
mletý
sůl
špetka
bazalka
hrst
Na oleji zpěňte cibuli, přidejte chilli papričky, rajčata a vařte 3 minuty, až změknou. Ztlumte oheň a vmíchejte ocet, cukr, sůl a římský kmín. Přikryté zvolna vařte 20 minut. Sundejte pokličku a vařte dalších 10 minut, až směs začne houstnout; vypněte a vmíchejte bazalku. Takto připravený relish spotřebujte do týdne. Anebo bazalku 3 minuty povařte, horkou směs naplňte do čistých sklenic, zavíčkujte a obraťte na chvíli dnem vzhůru, aby se víčko přichytilo. Pak lze skladovat déle.