Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rajčatový barbecue relish

Rajčatový barbecue relish

5/5 Počet hodnocení: 8
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 626 kcal
Bílkoviny 7 g
Sacharidy 83 g
Tuky 24 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní doprovod ke (skoro) všemu grilovanému

Související recepty

Suroviny

olivový olej extra panenský 1 PL
najemno pokrájená
červená, čerstvá, bez semen
střední, vejčitá, nakrájená na kostičky
vinný ocet červený 1 PL
třtinový cukr 1 PL
římský kmín 1 ČL
mletý
sůl špetka
bazalka hrst

Postup

1

Na oleji zpěňte cibuli, přidejte chilli papričky, rajčata a vařte 3 minuty, až změknou. Ztlumte oheň a vmíchejte ocet, cukr, sůl a římský kmín. Přikryté zvolna vařte 20 minut. Sundejte pokličku a vařte dalších 10 minut, až směs začne houstnout; vypněte a vmíchejte bazalku. Takto připravený relish spotřebujte do týdne. Anebo bazalku 3 minuty povařte, horkou směs naplňte do čistých sklenic, zavíčkujte a obraťte na chvíli dnem vzhůru, aby se víčko přichytilo. Pak lze skladovat déle.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?
  • Zajímavosti

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?

Jemné maso, delikátní chuť a nekonečné možnosti úpravy – pstruh patří mezi nejoblíbenější ryby v české kuchyni. A není divu: na másle s křupavou kůrčičkou, v krémových těstovinách nebo v asijském stylu? Možností je nespočet! Připravili jsme...