Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Provensálská zelenina s vejci

Provensálská zelenina s vejci

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 888 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 27 g
Tuky 58 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snadná večeře z jedné pánve, která voní jako prázdniny na francouzském pobřeží. 

Suroviny

olivový olej 1 PL
na půlkolečka
lze nahradit oranžovou, zbavená jadřince, na kostičky
česnek 2 stroužek
jemně nasekané
koření 2 ČL
Provensálské bylinky Avokádo
lilek 1 ks
na kostičky
na kostičky
1 400 g
krájená rajčata v konzervě
1 ČL
tmavý balzamikový ocet
vejce 4 ks
olivový olej
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
bylinky 1 hrst
nasekané, podle chuti, např. bazalka, petrželka, dobromysl, pažitka

1 Ve velké hluboké pánvi rozehřejte olej. Krátce na něm osmahněte cibuli, až změkne. Přidejte česnek, počkejte, až se rozvoní. Přidejte papriku, lilek, cukety a Provensálské bylinky Avokádo a za stálého míchání společně opékejte 5–10 minut.

2 Přidejte rajčata. Do plechovky nalijte trochu vody a přidejte ji do pánve. Přiveďte k varu a pod pokličkou duste 20 minut. Pak pokličku odkryjte a duste dalších 20 minut, až zelenina změkne a tekutina zhoustne.

3 Podle chuti přidejte balzamikový ocet, sůl a pepř. Pak v zelenině udělejte čtyři jamky, do kterých vyklepněte po jednom vejci. Každé lehce osolte a opepřete. Nechte na ohni další 2–4 minuty, dokud vejce nezpevní tak, jak je máte rádi. Posypte bylinkami.

NĚCO NAVÍC

  • V sezoně můžete rajčata z konzervy nahradit půl kilem masitých oválných rajčat, spařených, oloupaných a nakrájených na kostičky.
  • Zeleninu si můžete připravit předem. Stačí ji pak jen prohřát na pánvi a přidat k ní vejce. 
  • Provensálskou zeleninu podávejte s francouzskou bagetou nebo křupavým chlebem, který krásně nasákne všechnu omáčku. 
  • Provensálské koření je tradiční směs sušených bylinek oblíbená v jižní Francii v oblasti Provence, která dala směsi jméno. 

 

Apetit magazín

Jak na to: porcování kuřete
  • Tipy a triky

Jak na to: porcování kuřete

Kuchař, který umí zužitkovat všechno, si zaslouží úctu. Zrovna kuře se dá využít se vším všudy. Než začnete vařit, musíte ho však správně naporcovat. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč