0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ravioly zapečené s hráškem a špenátem

Ravioly zapečené s hráškem a špenátem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Ravioly zapečené s hráškem a špenátem

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1369 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 162 g
Tuky 43 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chcete připravit rychlou večeři, ale nemáte inspiraci? Ravioly vám vždycky vytrhnou trn z paty, protože jsou bleskově hotové, syté a vynikající. Chcete-li je tentokrát trochu obměnit, zkuste ja zepéct! 

Suroviny

ravioli 250 g
náplň podle vaší chuti
mražený hrášek 100 g
baby špenát 100 g
nasekaný
vývar zeleninový 200 ml
horký
krémový sýr 4 PL
čerstvý smetanový sýr typu Lučina
citron 1 ks
šťáva i kůra
parmazán 50 g
nastrouhaný najemno
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Rozehřejte troubu na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C). Ravioly rozložte do zapékací nádoby, posypte hráškem a špenátem. V nádobě s hubičkou vyšlehejte společně horký vývar, krémový sýr, citronovou šťávu a kůru a polovinu parmazánu. Osolte, opepřete a nalijte na ravioly, přikryjte alobalem a 10 minut pečte.

2

Sundejte alobal, pak posypte zbývajícím parmazánem a vraťte ještě na 5 minut do trouby. Poté podávejte.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Související články

KVÍZ: Co víte o italské kuchyni?
  • Kvízy

KVÍZ: Co víte o italské kuchyni?

Italská kuchyně je rozmanitá. Každý z dvaceti italských regionů se vyznačuje osobitými chutěmi, recepty, produkty a ingrediencemi. Mezi evergreeny patří lasagne, pizza, boloňské ragú a krémové rizoto. Receptů však existují tisíce. Zkuste si...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/5

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit