Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ravioly zapečené s hráškem a špenátem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1369 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 162 g
Tuky 43 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chcete připravit rychlou večeři, ale nemáte inspiraci? Ravioly vám vždycky vytrhnou trn z paty, protože jsou bleskově hotové, syté a vynikající. Chcete-li je tentokrát trochu obměnit, zkuste ja zepéct! 

Suroviny

ravioli 250 g
náplň podle vaší chuti
mražený hrášek 100 g
nasekaný
vývar zeleninový 200 ml
horký
čerstvý smetanový sýr typu Lučina
šťáva i kůra
nastrouhaný najemno
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Rozehřejte troubu na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C). Ravioly rozložte do zapékací nádoby, posypte hráškem a špenátem. V nádobě s hubičkou vyšlehejte společně horký vývar, krémový sýr, citronovou šťávu a kůru a polovinu parmazánu. Osolte, opepřete a nalijte na ravioly, přikryjte alobalem a 10 minut pečte.

2

Sundejte alobal, pak posypte zbývajícím parmazánem a vraťte ještě na 5 minut do trouby. Poté podávejte.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/5

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!
  • Zajímavosti

Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!

Na trhu se díky velké oblibě s přehledem drží již od 70. let minulého století, kdy jej světu poprvé představil kalifornský franšízant Al Bernardin. Pro svou popularitu a vynikající chuť exceloval dokonce i v ikonickém filmovém trháku Pulp...