Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Omáčka bez vaření: ricotta & pečená paprika
Omáčka bez vaření: ricotta & pečená paprika
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Omáčka bez vaření: ricotta & pečená paprika

4.5/5 Počet hodnocení: 10
Do 10 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1404 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 156 g
Tuky 60 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na přípravu této omáčky potřebujete v podstatě jen misku a upečenou papriku ze včerejší grilovačky.

Suroviny

ricotta 150 g
strouhaný
olivový olej 2 PL
panenský
česnek 1 stroužek
nadrobno
paprika 100 g
pečená
harissa 1 ČL
nebo jiná chilli pasta
sůl mořská
petrželka hrst
hladkolistá
farfalle 200 g
nebo creste di gallo

Postup

1

Dobře promíchejte ricottu, parmazán, olivový olej, česnek, pokrájenou pečenou papriku a chilli pastu a osolte.

2

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte, ale lžíci horké vody si nechte do omáčky.

3

Těstoviny promíchejte s ricottovým krémem, petrželkou a odloženou lžící vody. Podávejte ozdobené petrželkou.

NĚCO NAVÍC
Domácí pečené papriky vyrobíte snadno. Papriku zbavte semeníku, nakrájejte ji na proužky a dejte do trouby na 220 °C. Když na ní naskákají černé puchýře, vyndejte ji a vložte na 10 minut do plastového sáčku: pak oloupejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/8

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...