0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Omáčka bez vaření: ricotta & pečená paprika

Omáčka bez vaření: ricotta & pečená paprika
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Omáčka bez vaření: ricotta & pečená paprika

4.3 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 10 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1404 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 156 g
Tuky 60 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na přípravu této omáčky potřebujete v podstatě jen misku a upečenou papriku ze včerejší grilovačky.

Suroviny

ricotta 150 g
parmazán 2 PL
strouhaný
olivový olej 2 PL
panenský
česnek 1 stroužek
nadrobno
paprika 100 g
pečená
harissa 1 ČL
nebo jiná chilli pasta
sůl mořská
petrželka hrst
hladkolistá
farfalle 200 g
nebo creste di gallo

1 Dobře promíchejte ricottu, parmazán, olivový olej, česnek, pokrájenou pečenou papriku a chilli pastu a osolte.

2 Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte, ale lžíci horké vody si nechte do omáčky.

3 Těstoviny promíchejte s ricottovým krémem, petrželkou a odloženou lžící vody. Podávejte ozdobené petrželkou.

NĚCO NAVÍC
Domácí pečené papriky vyrobíte snadno. Papriku zbavte semeníku, nakrájejte ji na proužky a dejte do trouby na 220 °C. Když na ní naskákají černé puchýře, vyndejte ji a vložte na 10 minut do plastového sáčku: pak oloupejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/8

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč