Na přípravu této omáčky potřebujete v podstatě jen misku a upečenou papriku ze včerejší grilovačky.
Postup
1
Dobře promíchejte ricottu, parmazán, olivový olej, česnek, pokrájenou pečenou papriku a chilli pastu a osolte.
2
Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte, ale lžíci horké vody si nechte do omáčky.
3
Těstoviny promíchejte s ricottovým krémem, petrželkou a odloženou lžící vody. Podávejte ozdobené petrželkou.
NĚCO NAVÍC
Domácí pečené papriky vyrobíte snadno. Papriku zbavte semeníku, nakrájejte ji na proužky a dejte do trouby na 220 °C. Když na ní naskákají černé puchýře, vyndejte ji a vložte na 10 minut do plastového sáčku: pak oloupejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Čerstvý sýr ve 36 skvělých receptech: slaných i sladkých(36 receptů )
- Omáčky bez vaření(6 receptů )