Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečené rizoto s kuřecím masem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 59
Do 75 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2843 kcal
Bílkoviny 135 g
Sacharidy 353 g
Tuky 74 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečené rizoto s kuřecím masem představuje jednu z mnoha variant italské klasiky. Tentokrát se sušenými rajčaty, parmazánem a kuřecími prsy. Skvělá rychlá večeře nebo lehký oběd, po kterém vám nebude těžko. Základem je recept na přípravu rýže na rizoto z trouby.

Suroviny

rýže arborio 370 g
nemusí být, lze nahradit vývarem
vývar kuřecí 1 l
horký
olivový olej 2 PL
+ trocha k podávání
velká, najemno, lze vynechat
na 2cm kostky
strouhaný, k podávání
nemusí být
rajče 100 g
nakládaná, sušená, lze nahradit polosušenými, slité, na půlky či třetiny
bazalka 2 PL
čerstvá, nasekaná + na ozdobu
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Rýži upečte s vývarem, případně i vínem podle základního receptu.

2

Olivový olej rozpalte v pánvi a osmahněte na něm cibulku a kuře tak, aby bylo zlaté a propečené. Pak všechno společně s parmazánem, máslem, rajčaty, bazalkou, pepřem a solí vmíchejte do upečené rýže. Podávejte ozdobené bazalkovými lístky, případně pokapané olivovým olejem.

NĚCO NAVÍC
Připravit skvělé rizoto z trouby vás naučíme v naší škole vaření.

 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/1

Apetit magazín