Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.5/5 Počet hodnocení: 52
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2843 kcal
Bílkoviny 135 g
Sacharidy 353 g
Tuky 74 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jedna z mnoha variant italské klasiky. Tentokrát se sušenými rajčaty a parmazánem. 

Suroviny

rýže arborio 370 g
nemusí být, lze nahradit vývarem
vývar kuřecí 1 l
horký
olivový olej 2 PL
+ trocha k podávání
velká, najemno, lze vynechat
na 2 cm kostky
strouhaný, k podávání
máslo 40 g
nemusí být
rajče 100 g
nakládaná, sušená, lze nahradit polosušenými, slité, na půlky či třetiny
bazalka 2 PL
nasekaná, čerstvá, na ozdobu
sůl
pepř

Postup

1

Rýži upečte s vývarem, případně i vínem podle základního receptu.

2

Olivový olej rozpalte v pánvi a osmahněte na něm cibulku a kuře tak, aby bylo zlaté a propečené. Pak všechno společně s parmazánem, máslem, rajčaty, bazalkou, pepřem a solí vmíchejte do upečené rýže. Podávejte ozdobené bazalkovými lístky, případně pokapané olivovým olejem.

NĚCO NAVÍC
Připravit skvělé rizoto z trouby vás naučíme v naší škole vaření.

 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

Jak uvařit dokonalou rýži basmati, po které nepřiberete
  • Tipy a triky

Jak uvařit dokonalou rýži basmati, po které nepřiberete

Rýže basmati vyniká svými dlouhými zrny a aromatickou chutí, podobně jako rýže jasmínová. Roste v podhůří Himálaje, kde jí místní podmínky dodávají jedinečné aroma. Skvěle doprovodí indické pokrmy, nemusíte se však ostýchat uvařit ji i ke...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč