Pečené rizoto s kuřecím masem představuje jednu z mnoha variant italské klasiky. Tentokrát se sušenými rajčaty, parmazánem a kuřecími prsy. Skvělá rychlá večeře nebo lehký oběd, po kterém vám nebude těžko. Základem je recept na přípravu rýže na rizoto z trouby.
Suroviny
rýže arborio
370
g
víno bílé
120
ml
nemusí být, lze nahradit vývarem
vývar kuřecí
1
l
horký
olivový olej
2
PL
+ trocha k podávání
cibule
1
ks
velká, najemno, lze vynechat
kuřecí prsa
3
ks
na 2cm kostky
parmazán
40
g
strouhaný, k podávání
máslo
40
g
nemusí být
rajče
100
g
nakládaná, sušená, lze nahradit polosušenými, slité, na půlky či třetiny
bazalka
2
PL
čerstvá, nasekaná + na ozdobu
sůl
pepř
čerstvě mletý
Postup
2
Olivový olej rozpalte v pánvi a osmahněte na něm cibulku a kuře tak, aby bylo zlaté a propečené. Pak všechno společně s parmazánem, máslem, rajčaty, bazalkou, pepřem a solí vmíchejte do upečené rýže. Podávejte ozdobené bazalkovými lístky, případně pokapané olivovým olejem.
NĚCO NAVÍC
Připravit skvělé rizoto z trouby vás naučíme v naší škole vaření.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- V hlavní roli kuře: 30 rychlých letních receptů(30 receptů )