Výrazná zálivka vinaigrette ochutí jak hráškové pyré, tak rybu, a obojímu dodá říz.
Suroviny
jarní cibulka
4
ks
na plátky
máslo
1
PL
plus jednu na rybu
salát
1
ks
Little Gem, pokrájený
mražený hrášek
250
g
máta
2
hrsti
nebo petrželka
víno bílé
100
ml
sůl
pepř
smetana ke šlehání
6
PL
bělomasá ryba
600
g
(nilský okoun), rozdělený na porce
bageta
1
ks
Na zálivku vinaigrette
vinný ocet bílý
3
PL
nebo jablečný
olivový olej
100
ml
jemnější typ
Postup
1
Jarní cibulku zvolna opékejte na másle, až změkne. Přidejte salátové listy, hrášek, polovinu bylinek , bílé víno a osolte i opepřete. Přiklopte a pomalu vařte 10 minut. Vmíchejte smetanu a rozmixujte. Uchovejte horké.
2
Na zálivku pokrájejte najemno zbylé bylinky, přidejte ocet, olej, sůl a pepř a prošlehejte.
3
Rybu osolte, opepřete a opečte na másle (můžete ji však i uvařit na páře).
4
Hráškové pyré podávejte s rybou – obojí pokapejte bylinkovou vinaigrette. Doplňte opečenou bagetkou.