Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Restovaná ryba a hráškové pyré s vinaigrette

Restovaná ryba a hráškové pyré s vinaigrette

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2051 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 128 g
Tuky 137 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výrazná zálivka vinaigrette ochutí jak hráškové pyré, tak rybu, a obojímu dodá říz.

Suroviny

jarní cibulka 4 ks
na plátky
plus jednu na rybu
salát 1 ks
Little Gem, pokrájený
mražený hrášek 250 g
máta 2 hrsti
nebo petrželka
sůl
pepř
bělomasá ryba 600 g
(nilský okoun), rozdělený na porce
bageta 1 ks
Na zálivku vinaigrette
vinný ocet bílý 3 PL
nebo jablečný
olivový olej 100 ml
jemnější typ

Postup

1

Jarní cibulku zvolna opékejte na másle, až změkne. Přidejte salátové listy, hrášek, polovinu bylinek , bílé víno a osolte i opepřete. Přiklopte a pomalu vařte 10 minut. Vmíchejte smetanu a rozmixujte. Uchovejte horké.

2

Na zálivku pokrájejte najemno zbylé bylinky, přidejte ocet, olej, sůl a pepř a prošlehejte.

3

Rybu osolte, opepřete a opečte na másle (můžete ji však i uvařit na páře).

4

Hráškové pyré podávejte s rybou – obojí pokapejte bylinkovou vinaigrette. Doplňte opečenou bagetkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/6

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...