0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Restovaná ryba a hráškové pyré s vinaigrette

Restovaná ryba a hráškové pyré s vinaigrette

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2051 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 128 g
Tuky 137 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výrazná zálivka vinaigrette ochutí jak hráškové pyré, tak rybu, a obojímu dodá říz.

Suroviny

jarní cibulka 4 ks
na plátky
máslo 1 PL
plus jednu na rybu
salát 1 ks
Little Gem, pokrájený
mražený hrášek 250 g
máta 2 hrsti
nebo petrželka
víno bílé 100 ml
sůl
pepř
smetana ke šlehání 6 PL
bělomasá ryba 600 g
(nilský okoun), rozdělený na porce
bageta 1 ks
Na zálivku vinaigrette
vinný ocet bílý 3 PL
nebo jablečný
olivový olej 100 ml
jemnější typ

1 Jarní cibulku zvolna opékejte na másle, až změkne. Přidejte salátové listy, hrášek, polovinu bylinek , bílé víno a osolte i opepřete. Přiklopte a pomalu vařte 10 minut. Vmíchejte smetanu a rozmixujte. Uchovejte horké.

2 Na zálivku pokrájejte najemno zbylé bylinky, přidejte ocet, olej, sůl a pepř a prošlehejte.

3 Rybu osolte, opepřete a opečte na másle (můžete ji však i uvařit na páře).

4 Hráškové pyré podávejte s rybou – obojí pokapejte bylinkovou vinaigrette. Doplňte opečenou bagetkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/6

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč