Rybí kousky s houbami

Rybí kousky s houbami

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (2)
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 844 kcal
Bílkoviny 39 g
Cukr 85 g
Tuky 35 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Za dvacet minut jíte! Vtipné kombinace. Spousta zeleniny.

Suroviny

olivový olej 1 PL
česnek 3 stroužky
prolisované
lesní houby 250 g
lze nahradit žampiony, na silnější plátky
petrželka 1 svazek
čerstvá, nasekaná
2 ks
filátko z tresky lze nahradit jinou mořskou bělomasou rybou, každé filátkok cca 140 g
toustový chléb 1 plátek
bílý nebo tmavý, hrubě nastrouhaný
čedar 50 g
strouhaný, lze nahradit ementálem
sůl
pepř
1.  Olej zahřejte v silnostěnné pánvi či rendlíku, které můžete dát i do trouby, a asi pět minut smažte česnek a houby – měly by změknout, ale ne chytit barvu. Přisypte petrželku a promíchejte.

2.  Směs odsuňte stranou, abys­te mohli na dno položit kousky ryby. Ty pokryjte směsí a nechte společně prohřát.

3.  Rozpalte gril v troubě. Kousky ryby s houbami a česnekem posypte strouhankou i sýrem a krátce zapečte pod grilem, aby chléb zezlátl a sýr se rozpustil; mělo by to trvat asi pět minut. Podle chuti osolte a opepřete.

MASITÁ ZMĚNA

Příště místo ryby vyzkoušejte vepřové kotletky bez kosti. Opečte je na pánvi (pět minut po každé straně); v polovině opékání přidejte houby a česnek a pak dokončete pod grilem, posypané strouhankou a sýrem.

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit