0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rybí kousky s houbami

Rybí kousky s houbami

4 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 844 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 85 g
Tuky 35 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Za dvacet minut jíte! Vtipné kombinace. Spousta zeleniny.

Suroviny

olivový olej 1 PL
česnek 3 stroužky
prolisované
lesní houby 250 g
lze nahradit žampiony, na silnější plátky
petrželka 1 svazek
čerstvá, nasekaná
2 ks
filátko z tresky lze nahradit jinou mořskou bělomasou rybou, každé filátkok cca 140 g
toustový chléb 1 plátek
bílý nebo tmavý, hrubě nastrouhaný
čedar 50 g
strouhaný, lze nahradit ementálem
sůl
pepř
1.  Olej zahřejte v silnostěnné pánvi či rendlíku, které můžete dát i do trouby, a asi pět minut smažte česnek a houby – měly by změknout, ale ne chytit barvu. Přisypte petrželku a promíchejte.

2.  Směs odsuňte stranou, abys­te mohli na dno položit kousky ryby. Ty pokryjte směsí a nechte společně prohřát.

3.  Rozpalte gril v troubě. Kousky ryby s houbami a česnekem posypte strouhankou i sýrem a krátce zapečte pod grilem, aby chléb zezlátl a sýr se rozpustil; mělo by to trvat asi pět minut. Podle chuti osolte a opepřete.

MASITÁ ZMĚNA

Příště místo ryby vyzkoušejte vepřové kotletky bez kosti. Opečte je na pánvi (pět minut po každé straně); v polovině opékání přidejte houby a česnek a pak dokončete pod grilem, posypané strouhankou a sýrem.

Komentáře

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit