Pikantní pánvička s křupavou zeleninou = ideální jídlo pro horké dny.
Suroviny
slunečnicový olej
1
PL
cibule červená
1
ks
na kolečka
krevety
200
g
vyloupané, chlazené či rozmrazené
česnek
3
stroužky
najemno nasekaný
rybí omáčka
2
PL
rýže
500
g
koriandr čerstvý
sekaný, k podávání
sójová omáčka
k podávání
Postup
1
Olej zahřejte ve velkém woku či hluboké pánvi. Vsypte cibuli a zeleninu, zprudka opékejte za stálého míchání dvě minuty. Přidejte krevety, česnek a rybí omáčku a 3-4 minuty míchejte na ohni, aby se krevety propekly a změnily barvu. (Máte-li vařené krevety, stačí je prohřát s rýží.) Vmíchejte rýži a 3-4 minuty opékejte. Podávejte s koriandrem a sójovkou.