Možná máte osvědčený recept a možná ten svůj bramborový salát teprve hledáte. Máme pro vás saláty k různým příležitostem i položkám vánočního menu.
Suroviny
brambory
600
g
varný typ A, vařené a oloupané, váha je po uvaření a oloupání
cibule
1
ks
menší (i červená), nasekaná
majonéza
3
PL
okurka
2
ks
kyselé
vejce
2
ks
uvařená natvrdo, nasekaná (nemusejí být)
jablko
1
ks
velká, červená, na kostičky nebo nastrouhaná
šunka
150
g
od kosti, na tenké proužky
sůl
pepř
čerstvě drcený
z okurek, ohřátý, může být i citron nebo ocet
Postup
1
Ještě horké brambory smíchejte s ostatními přísadami, ochutnejte a podle potřeby osolte, opepřete a okyselte. Počítejte přitom s tím, že salát po odležení získá trochu jinou chuť. S definitivním dochucením je tedy lepší počkat. Nechte několik hodin v chladu odležet; nedočkavci mohou jíst hned.