Salát z kuskusu s rozinkami & cizrnou

Salát z kuskusu s rozinkami & cizrnou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Do 30 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3466 kcal
Bílkoviny 134 g
Cukr 452 g
Tuky 106 g
Vláknina 65 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Ochutnejte Maroko!

Suroviny

kuskus 250 g
harissa 1 PL
rozinky 50 g
meruňky 6 ks
sušené, propláchnuté horkou vodou a nasakené
cizrna 400 g
konzervovaná, propláchnutá a slitá
piniové oříšky 3 PL
zlehka opražené
citronová štáva
z jednoho citronu
sůl
olivový olej 4 PL

Ke kuskusu přimíchejte harissu, rozinky a meruňky a zalijte horkou vodou podle návodu na obalu. Nechte odstát. Potom přidejte zbývající ingredience. Pokud nebudete salát podávat hned, zakryjte ho potravinovou fólií a dejte do lednice – vydrží tam i přes noc.

Něco navíc: Harissa je aromatická pasta z chilli papriček, oleje a více než čtyřiceti druhů koření. Koupit se dá v obchodních řetězcích v koutcích cizokrajných kuchyní; podívejte se po ní třeba v Tescu nebo Intersparu. Harissa je vynikající i v dipech – zkuste ji smíchat ze zakysanou smetanou a čerstvým koriandrem. A taková běžná rajčatová omáčka na těstoviny díky ní získá úplně nový chuťový rozměr!

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit