Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát s ančovičkovým dipem
ZDROJ: pixabay.com
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2109 kcal
Bílkoviny 176 g
Sacharidy 3 g
Tuky 157 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chuťově výrazný dip s ančovičkami a citronovou šťávou se výborně hodí ke směsi salátů.

Suroviny

hořčice dijonská 1 ČL
ančovičky (konzerva) 6
filetů
čerstvě vymačkaná
olivový olej extra panenský 85 ml
petrželka 1 PL
najemno nasekaná
pepř
čerstvě namletý
salát
mix, na namáčení

Postup

1

V mixéru dohladka umixujte hořčici, ančovičky a citronovou šťávu. Mixér nechte běžet a pomalu přilévejte olej – směs by měla začít houstnout jako majonéza.

2

Přimíchejte petrželku, opepřete. Přelijte salát a podávejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/6

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč