Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát s ančovičkovým dipem
ZDROJ: pixabay.com
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2109 kcal
Bílkoviny 176 g
Sacharidy 3 g
Tuky 157 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chuťově výrazný dip s ančovičkami a citronovou šťávou se výborně hodí ke směsi salátů.

Suroviny

hořčice dijonská 1 ČL
ančovičky (konzerva) 6
filetů
čerstvě vymačkaná
olivový olej extra panenský 85 ml
petrželka 1 PL
najemno nasekaná
pepř
čerstvě namletý
salát
mix, na namáčení

Postup

1

V mixéru dohladka umixujte hořčici, ančovičky a citronovou šťávu. Mixér nechte běžet a pomalu přilévejte olej – směs by měla začít houstnout jako majonéza.

2

Přimíchejte petrželku, opepřete. Přelijte salát a podávejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/6

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...