0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát s krevetami a mučenkovou zálivkou

Salát s krevetami a mučenkovou zálivkou

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2007 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 105 g
Tuky 118 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Předkrm na jedničku s hvězdičkou!

Suroviny

avokádo 1 ks
polníček 1 bal
300 g
míchaný salát např. radicchio, lollo biondo, ledový
Na zálivku
citronová štáva 2 PL
olivový olej 60 ml
mučenka 2 ks
dužina
wasabi 1 ČL
lze vynechat
med 1 PL
smetana ke šlehání 1 PL
Na krevety
olivový olej 2 PL
česnek 2 stroužek
najemno
máta 1 hrst
nasekané
krevety 450 g
syrové, očištěné, ocásky ponechte
sůl
strouhanka 50 g

1 Připravte si krevety. Olivový olej, česnek a mátu smíchejte v misce, přidejte krevety, osolte a vše promíchejte. Nechte v chladu hodinu marinovat.

2 Mezitím si připravte salát. Na zálivku vyškrabte do mističky dužinu z mučenky a prošlehejte ji s ostatními ingrediencemi. Avokádo rozkrojte napůl, vyjměte pecku, oloupejte, nakrájejte na silnější plátky a poté na kostičky. Salátové lístky operte, osušte, natrhejte a smíchejte s avokádem. Přelijte připravenou zálivkou.

3 Předehřejte si v troubě gril. Krevety postupně napíchejte na špejle, na každou špejli dejte tři krevety. Strouhanku si vsypte na mělký talíř a obalte v ní krevety. Oklepte z nich přebytečnou strouhanku a vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Podle velikosti krevet je pečte zhruba 2 minuty z každé strany.

 

Apetit magazín

Škola vaření: chilli omáčka
  • Tipy a triky

Škola vaření: chilli omáčka

Tomu říkáme vášeň! Domácí chilli omáčka inspirovaná asijskou kuchyní vás roztetelí a dodá letnímu vaření říz.   ...
Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět
  • Jak na to

Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět

Připravte pro hosty na zahradní party originální pochoutky, po kterých se budou moci utlouct. Vybrali jsme jich pro vás některé, se kterými nemůžete šlápnout vedle. Od drobných předkrmů pro první návštěvníky, přes hlavní chod...
Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...

Obchod Apetit