Salát s krevetami a mučenkovou zálivkou

Salát s krevetami a mučenkovou zálivkou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2007 kcal
Bílkoviny 103 g
Cukr 105 g
Tuky 118 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Předkrm na jedničku s hvězdičkou!

Suroviny

avokádo 1 ks
polníček 1 bal
300 g
míchaný salát např. radicchio, lollo biondo, ledový
Na zálivku
citronová štáva 2 PL
olivový olej 60 ml
mučenka 2 ks
dužina
wasabi 1 ČL
lze vynechat
med 1 PL
smetana ke šlehání 1 PL
Na krevety
olivový olej 2 PL
česnek 2 stroužek
najemno
máta 1 hrst
nasekané
krevety 450 g
syrové, očištěné, ocásky ponechte
sůl
strouhanka 50 g

1 Připravte si krevety. Olivový olej, česnek a mátu smíchejte v misce, přidejte krevety, osolte a vše promíchejte. Nechte v chladu hodinu marinovat.

2 Mezitím si připravte salát. Na zálivku vyškrabte do mističky dužinu z mučenky a prošlehejte ji s ostatními ingrediencemi. Avokádo rozkrojte napůl, vyjměte pecku, oloupejte, nakrájejte na silnější plátky a poté na kostičky. Salátové lístky operte, osušte, natrhejte a smíchejte s avokádem. Přelijte připravenou zálivkou.

3 Předehřejte si v troubě gril. Krevety postupně napíchejte na špejle, na každou špejli dejte tři krevety. Strouhanku si vsypte na mělký talíř a obalte v ní krevety. Oklepte z nich přebytečnou strouhanku a vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Podle velikosti krevet je pečte zhruba 2 minuty z každé strany.

 

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Jakou si dát zmrzlinu? aneb Znáte mražené pochoutky?

Podle zákona existují jen mražené krémy Zmrzlinová terminologie není zcela jednotná a záleží na tom, zda se na věc podíváte z hlediska legislativy či tradičních technologických postupů. Každá země si v oblasti zmrzliny (či sladkých...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit