Salát se zrním a s pečeným kuřecím stehnem

Salát se zrním a s pečeným kuřecím stehnem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1296 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 6 g
Tuky 116 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polníček na vás zjara může vykouknout i zpod sněhu. Ale nebudeme si nic nalhávat – většina lupení se k nám dováží, i když od jara do podzimu stojí za to poohlédnout se po trzích i obalech v supermarketech.

Suroviny

kuřecí stehna 2 ks
celá
kmín
podle chuti
vločková mořská sůl
Na salát a zálivku
80 g
červená pšenice váha před vařením, možno nahradit jdnozrnkou nebo dvouzrnkou, podle potřeby, předem namočená, uvařená al dente podle návodu na obalu, ideálně v dobře ochuceném vývaru
hořčice dijonská 0.5 PL
jablečný ocet 3 PL
olej 4 PL
řepkový / olivový (panenský)
majonéza 1 PL
1 ČL
tekutý med
cottage 50 g
možno nahradiz žervé / lučinou
sůl 0.25 ČL
pepř
čerstvě mletý
řapíkatý celer 75 g
na velmi tenké plátky
1 ks
červené jablko zbavené jádřince, na kostičky
polníček 100 g
dýňová semínka 1 hrst
opražená, nasekaná nahrubo

1 Troubu předehřejte na 180°C. Kuřecí stehna okmínujte a osolte a položte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte doměkka, trvá to cca 1 hodinu.

2 V míse prošlehejte přísady na zálivku a salát od hořčice až po cottage (žervé či lučinu), osolte a opepřete. Odlijte 4 lžíce zálivky. Do zálivky v míse vmíchejte řapíkatý celer a jablko a nechte asi 30 minut stát. Pak je promíchejte s mírně zchladlým zrním. Spolu s polníčkem naaranžujte na talíře, pokropte odloženou zálivkou a podávejte k upečeným kuřecím stehnům, posypte dýňovými semínky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/4

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...

Obchod Apetit