Salát se zrním a s pečeným kuřecím stehnem

Salát se zrním a s pečeným kuřecím stehnem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1296 kcal
Bílkoviny 52 g
Cukr 6 g
Tuky 116 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polníček na vás zjara může vykouknout i zpod sněhu. Ale nebudeme si nic nalhávat – většina lupení se k nám dováží, i když od jara do podzimu stojí za to poohlédnout se po trzích i obalech v supermarketech.

Suroviny

kuřecí stehna 2 ks
celá
kmín
podle chuti
vločková mořská sůl
Na salát a zálivku
80 g
červená pšenice váha před vařením, možno nahradit jdnozrnkou nebo dvouzrnkou, podle potřeby, předem namočená, uvařená al dente podle návodu na obalu, ideálně v dobře ochuceném vývaru
hořčice dijonská 0.5 PL
jablečný ocet 3 PL
olej 4 PL
řepkový / olivový (panenský)
majonéza 1 PL
1 ČL
tekutý med
cottage 50 g
možno nahradiz žervé / lučinou
sůl 0.25 ČL
pepř
čerstvě mletý
řapíkatý celer 75 g
na velmi tenké plátky
1 ks
červené jablko zbavené jádřince, na kostičky
polníček 100 g
dýňová semínka 1 hrst
opražená, nasekaná nahrubo

1 Troubu předehřejte na 180°C. Kuřecí stehna okmínujte a osolte a položte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte doměkka, trvá to cca 1 hodinu.

2 V míse prošlehejte přísady na zálivku a salát od hořčice až po cottage (žervé či lučinu), osolte a opepřete. Odlijte 4 lžíce zálivky. Do zálivky v míse vmíchejte řapíkatý celer a jablko a nechte asi 30 minut stát. Pak je promíchejte s mírně zchladlým zrním. Spolu s polníčkem naaranžujte na talíře, pokropte odloženou zálivkou a podávejte k upečeným kuřecím stehnům, posypte dýňovými semínky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...

Obchod Apetit