0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát se zrním a s pečeným kuřecím stehnem

Salát se zrním a s pečeným kuřecím stehnem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát se zrním a s pečeným kuřecím stehnem

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1659 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 71 g
Tuky 121 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polníček na vás zjara může vykouknout i zpod sněhu. Ale nebudeme si nic nalhávat – většina lupení se k nám dováží, i když od jara do podzimu stojí za to poohlédnout se po trzích i obalech v supermarketech.

Suroviny

kmín
podle chuti
sůl vločková
Na salát a zálivku
červená pšenice 80 g
váha před vařením, možno nahradit jdnozrnkou nebo dvouzrnkou, podle potřeby, předem namočená, uvařená al dente podle návodu na obalu, ideálně v dobře ochuceném vývaru
hořčice dijonská ½ PL
jablečný ocet 3 PL
řepkový olej 4 PL
nebo olivový (panenský)
majonéza 1 PL
med 1 ČL
tekutý
možno nahradit žervé, lučinou
sůl ¼ ČL
pepř
čerstvě mletý
řapíkatý celer 75 g
na velmi tenké plátky
červené, zbavené jádřince, na kostičky
polníček 100 g
dýňová semínka 1 hrst
opražená, nasekaná nahrubo

1 Troubu předehřejte na 180°C. Kuřecí stehna okmínujte a osolte a položte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte doměkka, trvá to cca 1 hodinu.

2 V míse prošlehejte přísady na zálivku a salát od hořčice až po cottage (žervé či lučinu), osolte a opepřete. Odlijte 4 lžíce zálivky. Do zálivky v míse vmíchejte řapíkatý celer a jablko a nechte asi 30 minut stát. Pak je promíchejte s mírně zchladlým zrním. Spolu s polníčkem naaranžujte na talíře, pokropte odloženou zálivkou a podávejte k upečeným kuřecím stehnům, posypte dýňovými semínky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/4

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč