Polníček na vás zjara může vykouknout i zpod sněhu. Ale nebudeme si nic nalhávat – většina lupení se k nám dováží, i když od jara do podzimu stojí za to poohlédnout se po trzích i obalech v supermarketech.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180°C. Kuřecí stehna okmínujte a osolte a položte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte doměkka, trvá to cca 1 hodinu.
V míse prošlehejte přísady na zálivku a salát od hořčice až po cottage (žervé či lučinu), osolte a opepřete. Odlijte 4 lžíce zálivky. Do zálivky v míse vmíchejte řapíkatý celer a jablko a nechte asi 30 minut stát. Pak je promíchejte s mírně zchladlým zrním. Spolu s polníčkem naaranžujte na talíře, pokropte odloženou zálivkou a podávejte k upečeným kuřecím stehnům, posypte dýňovými semínky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jedeme na zelenou(42 receptů)