Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát se zrním a s pečeným kuřecím stehnem
Salát se zrním a s pečeným kuřecím stehnem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát se zrním a s pečeným kuřecím stehnem

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1659 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 71 g
Tuky 121 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polníček na vás zjara může vykouknout i zpod sněhu. Ale nebudeme si nic nalhávat – většina lupení se k nám dováží, i když od jara do podzimu stojí za to poohlédnout se po trzích i obalech v supermarketech.

Suroviny

podle chuti
sůl vločková
Na salát a zálivku
červená pšenice 80 g
váha před vařením, možno nahradit jdnozrnkou nebo dvouzrnkou, podle potřeby, předem namočená, uvařená al dente podle návodu na obalu, ideálně v dobře ochuceném vývaru
hořčice dijonská ½ PL
jablečný ocet 3 PL
řepkový olej 4 PL
nebo olivový (panenský)
majonéza 1 PL
med 1 ČL
tekutý
možno nahradit žervé, lučinou
sůl ¼ ČL
pepř
čerstvě mletý
řapíkatý celer 75 g
na velmi tenké plátky
červené, zbavené jádřince, na kostičky
polníček 100 g
dýňová semínka 1 hrst
opražená, nasekaná nahrubo

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Kuřecí stehna okmínujte a osolte a položte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte doměkka, trvá to cca 1 hodinu.

2

V míse prošlehejte přísady na zálivku a salát od hořčice až po cottage (žervé či lučinu), osolte a opepřete. Odlijte 4 lžíce zálivky. Do zálivky v míse vmíchejte řapíkatý celer a jablko a nechte asi 30 minut stát. Pak je promíchejte s mírně zchladlým zrním. Spolu s polníčkem naaranžujte na talíře, pokropte odloženou zálivkou a podávejte k upečeným kuřecím stehnům, posypte dýňovými semínky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/4

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...