Hodnocení receptu
Průměr: 1.8 (4)
Do 30 minut

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2292 kcal
Bílkoviny 90 g
Cukr 216 g
Tuky 113 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Sytější bramborová variace na známý italský salát caprese. Máte-li po ruce burratu (viz Něco navíc), neváhejte ji použít.

Suroviny

brambory 1 kg
salátové, oloupané
300 g
směs rajčat oválná, třešňová, žlutá, pokrájená
100 g
hnědé olivy
kapary 1 PL
mozzarella 400 g
lze nahradit buratou
bazalka
na ozdobení
sůl mořská
pepř
čerstvě drcený
Na zálivku
vinný ocet bílý 2 PL
krupicový cukr 1 ČL
šalotka 1 ks
nakrájená nadrobno
olivový olej extra panenský 3 PL
sůl mořská
pepř
čerstvě drcený

1 Brambory dejte do hrnce, zalijte studenou vodou, osolte a zprudka přiveďte k varu. Vařte asi 20 minut doměkka. Slijte a nechte vychladnout.

2 Mezitím v misce dobře prošlehejte všechny přísady na zálivku.

3 Brambory nakrájejte na silné plátky a rozložte na servírovací talíř. Poklaďte rajčaty, olivami, kapary a mozzarellou nebo burratou. Pokapejte zálivkou a posypte bazalkou. Osolte a opepřete.

NĚCO NAVÍC
Burrata je druh mozzarelly s měkkým smetanovým středem (burro znamená máslo). Koupíte ji v obchodech s italskými specialitami, například La Bottega di Finestra (www.labottega.cz) nebo Casa Nostra (www.casanostra.cz).

 

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit