Hodnocení receptu
Průměr: 1.8 (4)
Do 30 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2292 kcal
Bílkoviny 90 g
Sacharidy 216 g
Tuky 113 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sytější bramborová variace na známý italský salát caprese. Máte-li po ruce burratu (viz Něco navíc), neváhejte ji použít.

Suroviny

brambory 1 kg
salátové, oloupané
300 g
směs rajčat oválná, třešňová, žlutá, pokrájená
100 g
hnědé olivy
kapary 1 PL
mozzarella 400 g
lze nahradit buratou
bazalka
na ozdobení
sůl mořská
pepř
čerstvě drcený
Na zálivku
vinný ocet bílý 2 PL
krupicový cukr 1 ČL
šalotka 1 ks
nakrájená nadrobno
olivový olej extra panenský 3 PL
sůl mořská
pepř
čerstvě drcený

1 Brambory dejte do hrnce, zalijte studenou vodou, osolte a zprudka přiveďte k varu. Vařte asi 20 minut doměkka. Slijte a nechte vychladnout.

2 Mezitím v misce dobře prošlehejte všechny přísady na zálivku.

3 Brambory nakrájejte na silné plátky a rozložte na servírovací talíř. Poklaďte rajčaty, olivami, kapary a mozzarellou nebo burratou. Pokapejte zálivkou a posypte bazalkou. Osolte a opepřete.

NĚCO NAVÍC
Burrata je druh mozzarelly s měkkým smetanovým středem (burro znamená máslo). Koupíte ji v obchodech s italskými specialitami, například La Bottega di Finestra (www.labottega.cz) nebo Casa Nostra (www.casanostra.cz).

 

Apetit magazín

Lískové trio: připravte si nugát, pralinky a nutellu
  • Suroviny

Lískové trio: připravte si nugát, pralinky a nutellu

Lískové oříšky jsou oblíbené díky své lahodné chuti a velkému množství zdraví prospěšných látek. Pokud potřebujete doplnit energii po cvičení nebo po pracovním výkonu, sáhněte po nich. Vytvořit si z nich můžete alternativy sladkých...
Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit