Sytější bramborová variace na známý italský salát caprese. Máte-li po ruce burratu (viz Něco navíc), neváhejte ji použít.
Suroviny
Postup
Brambory dejte do hrnce, zalijte studenou vodou, osolte a zprudka přiveďte k varu. Vařte asi 20 minut doměkka. Slijte a nechte vychladnout.
Mezitím v misce dobře prošlehejte všechny přísady na zálivku.
Brambory nakrájejte na silné plátky a rozložte na servírovací talíř. Poklaďte rajčaty, olivami, kapary a mozzarellou nebo burratou. Pokapejte zálivkou a posypte bazalkou. Osolte a opepřete.
NĚCO NAVÍC
Burrata je druh mozzarelly s měkkým smetanovým středem (burro znamená máslo). Koupíte ji v obchodech s italskými specialitami, například La Bottega di Finestra (www.labottega.cz) nebo Casa Nostra (www.casanostra.cz).