Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborový salát s rajčaty a mozzarellou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.1/5 Počet hodnocení: 20
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2507 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 230 g
Tuky 127 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sytější bramborová variace na známý italský salát caprese. Máte-li po ruce burratu (viz Něco navíc), neváhejte ji použít.

Suroviny

salátové, oloupané
rajče 300 g
směs, oválná, třešňová, žlutá, pokrájená
kapary 1 PL
bazalka
na ozdobení
sůl mořská
pepř
čerstvě drcený
Na zálivku
vinný ocet bílý 2 PL
nakrájená nadrobno
olivový olej extra panenský 3 PL
sůl mořská
pepř
čerstvě drcený

Postup

1

Brambory dejte do hrnce, zalijte studenou vodou, osolte a zprudka přiveďte k varu. Vařte asi 20 minut doměkka. Slijte a nechte vychladnout.

2

Mezitím v misce dobře prošlehejte všechny přísady na zálivku.

3

Brambory nakrájejte na silné plátky a rozložte na servírovací talíř. Poklaďte rajčaty, olivami, kapary a mozzarellou nebo burratou. Pokapejte zálivkou a posypte bazalkou. Osolte a opepřete.

NĚCO NAVÍC
Burrata je druh mozzarelly s měkkým smetanovým středem (burro znamená máslo). Koupíte ji v obchodech s italskými specialitami, například La Bottega di Finestra (www.labottega.cz) nebo Casa Nostra (www.casanostra.cz).

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/5

Apetit magazín