Odlehčený a svěží
Suroviny
brambory vařené
500
g
ve slupce
cibule
1
ks
majonéza
100
g
jogurt bílý
50
g
kefír
3
PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
citronová šťáva
na dochucení
kopr
1
svazek
okurka
1
ks
1 500 g uvařených a oloupaných brambor ještě za horka nakrájejte na plátky (větší překrojte).
2 1 cibuli oloupejte a nasekejte najemno. Smíchejte 100 g majonézy, 50 g bílého jogurtu (nebo použijte 150 g jogurtové majonézy) a 3 lžíce kefírového mléka, ochuťte solí a čerstvě mletým pepřem, případně i šťávou z citronu, přidejte opraný, osušený a nasekaný 1 svazek kopru. 1 salátovou okurku nakrájejte na tenká (půl)kolečka.
3 Všechno pak smíchejte a podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Saláty jako stvořené k velikonoční nádivce(23 receptů)
- Okurkový salát 11x jinak(11 receptů)