Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborový salát s okurkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné Na 4–6 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1227 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 123 g
Tuky 75 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Odlehčený a svěží

Suroviny

ve slupce
majonéza 100 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
na dochucení
kopr 1 svazek

Postup

1

500 g uvařených a oloupaných brambor ještě za horka nakrájejte na plátky (větší překrojte).

2

1 cibuli oloupejte a nasekejte najemno. Smíchejte 100 g majonézy, 50 g bílého jogurtu (nebo použijte 150 g jogurtové majonézy) a 3 lžíce kefírového mléka, ochuťte solí a čerstvě mletým pepřem, případně i šťávou z citronu, přidejte opraný, osušený a nasekaný 1 svazek kopru. 1 salátovou okurku nakrájejte na tenká (půl)kolečka.

3

Všechno pak smíchejte a podávejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/12

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...
AD
Šetřete čas i peníze. Wolt+ Weeks „uvaří“ za vás
  • Zajímavosti

Šetřete čas i peníze. Wolt+ Weeks „uvaří“ za vás

Venku je konečně krásně a nás čeká nesnadné rozhodování. Půjdeme na výlet, do bazénu nebo se jen tak natáhneme na lehátko na terase nebo zahradě? A co budeme vlastně jíst? Jenže komu by se v horku chtělo stát u sporáku. Objednejte si přesně...