0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborový salát s okurkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné Na 4–6 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1227 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 123 g
Tuky 75 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Odlehčený a svěží

Suroviny

brambory vařené 500 g
ve slupce
cibule 1 ks
majonéza 100 g
jogurt bílý 50 g
kefír 3 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
citronová štáva
na dochucení
kopr 1 svazek
okurka 1 ks

500 g uvařených a oloupaných brambor ještě za horka nakrájejte na plátky (větší překrojte).

2 1 cibuli oloupejte a nasekejte najemno. Smíchejte 100 g majonézy, 50 g bílého jogurtu (nebo použijte 150 g jogurtové majonézy) a 3 lžíce kefírového mléka, ochuťte solí a čerstvě mletým pepřem, případně i šťávou z citronu, přidejte opraný, osušený a nasekaný 1 svazek kopru. 1 salátovou okurku nakrájejte na tenká (půl)kolečka.

3 Všechno pak smíchejte a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/12

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit