Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné Na 6 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1380 kcal
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 141 g
Tuky 80 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Báječně se hodí k vánoční šunce i klobásce.

Související recepty

Suroviny

vinný ocet červený 3 PL
ocet 1 PL
slunečnicový olej 80 ml
pepř ¼ ČL
sůl ½ ČL
koriandr čerstvý ¼ ČL
mletý
cibule ½ ks

Postup

1

Ve slupce uvařené zchladlé brambory nakrájejte na tenké plátky. Opatrně smíchejte s tenkými plátky ze 3 velkých pevných hrušek bez jádřinců.

2

Zalijte prošlehanou směsí: 3 lžíce červeného vinného a 1 lžíce obyčejného octa a 80 ml slunečnicového oleje (či jiného salátového oleje, ne olivového) s 1/4 lžičky pepře, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky mletého koriandru a 1/2 cibule, najemno nasekané.

3

Nechte alespoň 5 hodin odležet v chladu (i do druhého dne). Hodí se k vánoční šunce i klobásce.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/12

Apetit magazín

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?
  • Kvízy

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?

Pochutnáváte si celý advent na vaječném koňaku, od dětí loudíte kousek trdelníku, nemůžete se dočkat silvestrovských chlebíčků a vaším guilty pleasure je krevetový koktejl? Jak vám rozumíme! A pokud si navíc nemůžete pomoct a v každé...
AD
Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!
  • Zajímavosti

Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!

Říká se, že dobrý kuchař nikdy neviní své nástroje. Ale přiznejme si, kdo z nás nezažívá frustraci, když pátrá po té správné pánvičce schované někde mezi hromadou jiného nádobí? Pokud vaše kuchyň občas připomíná přeplněnou skříň, které...