Báječně se hodí k vánoční šunce i klobásce.
Suroviny
brambory
500
g
hruška
3
ks
vinný ocet červený
3
PL
ocet
1
PL
slunečnicový olej
80
ml
pepř
¼
ČL
sůl
½
ČL
koriandr čerstvý
¼
ČL
mletý
cibule
½
ks
1 Ve slupce uvařené zchladlé brambory nakrájejte na tenké plátky. Opatrně smíchejte s tenkými plátky ze 3 velkých pevných hrušek bez jádřinců.
2 Zalijte prošlehanou směsí: 3 lžíce červeného vinného a 1 lžíce obyčejného octa a 80 ml slunečnicového oleje (či jiného salátového oleje, ne olivového) s 1/4 lžičky pepře, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky mletého koriandru a 1/2 cibule, najemno nasekané.
3 Nechte alespoň 5 hodin odležet v chladu (i do druhého dne). Hodí se k vánoční šunce i klobásce.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Saláty jako stvořené k velikonoční nádivce(23 receptů)
- 29 slaných hruškových pochoutek, které si zamilujete(29 receptů)