Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborový salát s hruškami

Báječně se hodí k vánoční šunce i klobásce.

Vydání: 2008/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 6 porcí
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Salát

Ingredience

    • 500 g brambor, vařených ve slupce a oloupaných
    • 3 velké pevné hrušky, jádřince vykrojené 
    • 3 lžíce červeného vinného
    • 1 lžíce obyčejného octa
    • 80 ml slunečnicového oleje
    • 1/4 lžičky pepře
    • 1/2 lžičky soli
    • 1/4 lžičky mletého koriandru
    • 1/2 cibule

Příprava jídla

1 500 g brambor, vařených ve slupce a oloupaných, nakrájejte na tenké plátky. Opatrně smíchejte s tenkými plátky ze 3 velkých pevných hrušek bez jádřinců. Zalijte prošlehanou směsí: 3 lžíce červeného vinného a 1 lžíce obyčejného octa a 80 ml slunečnicového oleje (či jiného salátového oleje, ne olivového) s 1/4 lžičky pepře, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky mletého koriandru a 1/2 cibule, najemno nasekané. Nechte alespoň 5 hodin odležet v chladu (i do druhého dne). Hodí se k vánoční šunce i klobásce.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salát s jablky

Bramborový salát s kysaným zelím

Salát z červených brambor

Bramborový salát s okurkou

Salát z opečených brambor

Bramborový salát s avokádem

Bramborový salát & ryba (2 v 1)

Vídeňský bramborový salát po židovsku

Domácí bramborový salát

REKLAMA

Přidat komentář