0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bramborový salát s hruškami

Bramborový salát s hruškami

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné Na 6 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1380 kcal
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 141 g
Tuky 80 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Báječně se hodí k vánoční šunce i klobásce.

Suroviny

brambory 500 g
hruška 3 ks
vinný ocet červený 3 PL
ocet 1 PL
slunečnicový olej 80 ml
pepř 0.25 ČL
sůl 0.5 ČL
koriandr čerstvý 0.25 ČL
mletý
cibule 0.5 ks

1 Ve slupce uvařené zchladlé brambory nakrájejte na tenké plátky. Opatrně smíchejte s tenkými plátky ze 3 velkých pevných hrušek bez jádřinců.

2 Zalijte prošlehanou směsí: 3 lžíce červeného vinného a 1 lžíce obyčejného octa a 80 ml slunečnicového oleje (či jiného salátového oleje, ne olivového) s 1/4 lžičky pepře, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky mletého koriandru a 1/2 cibule, najemno nasekané.

3 Nechte alespoň 5 hodin odležet v chladu (i do druhého dne). Hodí se k vánoční šunce i klobásce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/12

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit