0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bramborový salát s hruškami

Bramborový salát s hruškami

5/5 Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné Na 6 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1380 kcal
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 141 g
Tuky 80 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Báječně se hodí k vánoční šunce i klobásce.

Suroviny

brambory 500 g
vinný ocet červený 3 PL
ocet 1 PL
slunečnicový olej 80 ml
pepř ¼ ČL
sůl ½ ČL
koriandr čerstvý ¼ ČL
mletý
cibule ½ ks

1 Ve slupce uvařené zchladlé brambory nakrájejte na tenké plátky. Opatrně smíchejte s tenkými plátky ze 3 velkých pevných hrušek bez jádřinců.

2 Zalijte prošlehanou směsí: 3 lžíce červeného vinného a 1 lžíce obyčejného octa a 80 ml slunečnicového oleje (či jiného salátového oleje, ne olivového) s 1/4 lžičky pepře, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky mletého koriandru a 1/2 cibule, najemno nasekané.

3 Nechte alespoň 5 hodin odležet v chladu (i do druhého dne). Hodí se k vánoční šunce i klobásce.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/12

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč