Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Skořicový šneci

Popis receptu: 
Kanellbular - Skořicoví šneci
 
Dobrota
nahoru
    
dolu
 

 

Autor: Veronika Zúberová
Hodnocení:
41 (hlas)
Doba přípravy:

Ingredience

    Kanellbular - Skořicoví šneci
     
    Kanellbular - Skořicoví šneci
    Dobrota
     
     
     
    Kategorie receptuKategorie receptu: Moučníky - Drobné pečivo - Kynuté Doba přípravyDoba přípravy: 90 minutPočet porcíPočet porcí: 30

    Suroviny:

    Těsto:
    250 ml mléka
    2 lžičky cukru moučka
    25g kvasnic
    400g hladké mouky
    1/2 lžičky soli
    60g rozpuštěného (ale ne horkého!) másla
    2 lžíce cukru moučka

    Náplň: Na každý obdélník po jedné dávce:
    50g změklého másla
    3 lžíce tmavého hnědého nebo obyčejného cukru krystal
    1,5 lžičky skořice

    1 vejce na potření
    a perlový cukr nebo krystal na posypání

     

Příprava jídla

Kanellbular - Skořicoví šneci
 
Postup přípravy receptu

Postup:
V míse smícháme mléko se dvěmi lžičkami moučkového cukru, kvasnicemi a necháme stát 15 min.
Navážíme mouku se 2 lžícemi cukru, přidáme sůl, rozpuštěné máslo, kvásek a vše důkladně zpracujeme v těsto, které necháme přikryté utěrkou na teplém místě nakynout do dvojitého objemu.

Až je těsto nakynuté, rozdělíme jej na dva díly. Každý vyválíme v obdélník, na který rozetřeme 50g rozteklého másla (tak aby šlo rozetírat) a posypeme rovnoměrně cukrem smíchaným se skořicí. Plát srolujeme a krájíme na kousky tlusté 2,5cm. Ty pokládáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě tak 30minut kynout. Poté potřeme rozšlehaným vejcem a pocukrujeme krystalem nebo perličkovým cukrem. (Já jej neměl, tak jsem volil krystal)
Troubu předehřát na 220 stupňů – horkovzduch.
Pečeme 7-10 minut
A upečené necháme zchladnout na mřížce.

Poznámka

Měl jsem velkou chuť na skořicové šneky které prodávají v IKEA, a tak jsem se pustil do díla. Tento receptík jsem na topreceptech nenašel, tak doufám, že budu první kdo ho tu má :)
Když budete kuchtit tak jako já, budete odměněni jedinečným gastro zážitkem. Děti se budou olizovat až za ušima a budo chtít ještě. U nás doma se po nich jen zaprášilo.
Byly krásně křehké a nadýchané.
Přeju všem dobrou chuť.

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Dobré, ale na nás málo sladké :)
Obrazek uzivatele
Vyborne, vlacne testo, zatazuje se do seznamu oblibenych receptu:)

Přidat komentář