
recept
Skořicový šneci
Ingredience
-
Kanellbular - Skořicoví šneci



Suroviny:
Těsto:
250 ml mléka
2 lžičky cukru moučka
25g kvasnic
400g hladké mouky
1/2 lžičky soli
60g rozpuštěného (ale ne horkého!) másla
2 lžíce cukru moučka
Náplň: Na každý obdélník po jedné dávce:
50g změklého másla
3 lžíce tmavého hnědého nebo obyčejného cukru krystal
1,5 lžičky skořice
1 vejce na potření
a perlový cukr nebo krystal na posypání
Příprava jídla
Postup:
V míse smícháme mléko se dvěmi lžičkami moučkového cukru, kvasnicemi a necháme stát 15 min.
Navážíme mouku se 2 lžícemi cukru, přidáme sůl, rozpuštěné máslo, kvásek a vše důkladně zpracujeme v těsto, které necháme přikryté utěrkou na teplém místě nakynout do dvojitého objemu.
Až je těsto nakynuté, rozdělíme jej na dva díly. Každý vyválíme v obdélník, na který rozetřeme 50g rozteklého másla (tak aby šlo rozetírat) a posypeme rovnoměrně cukrem smíchaným se skořicí. Plát srolujeme a krájíme na kousky tlusté 2,5cm. Ty pokládáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě tak 30minut kynout. Poté potřeme rozšlehaným vejcem a pocukrujeme krystalem nebo perličkovým cukrem. (Já jej neměl, tak jsem volil krystal)
Troubu předehřát na 220 stupňů – horkovzduch.
Pečeme 7-10 minut
A upečené necháme zchladnout na mřížce.
Poznámka
Měl jsem velkou chuť na skořicové šneky které prodávají v IKEA, a tak jsem se pustil do díla. Tento receptík jsem na topreceptech nenašel, tak doufám, že budu první kdo ho tu má :)
Když budete kuchtit tak jako já, budete odměněni jedinečným gastro zážitkem. Děti se budou olizovat až za ušima a budo chtít ještě. U nás doma se po nich jen zaprášilo.
Byly krásně křehké a nadýchané.
Přeju všem dobrou chuť.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Tereza Smolková
1. Srpen 2017 11:16
Simona Hlaváčová
19. Listopad 2017 17:49