Skořicový šneci

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Skořicový šneci

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()

Suroviny

mléko 250 ml
cukr 2
moučka
kvasnice 25 g
mouka pšeničná hladká 400 g
sůl 0.5 PL
máslo 60 g
rozpuštěné
vejce 1 ks
na potření
cukr

Kanellbular - Skořicoví šneci

 
Postup přípravy receptu

Postup:
V míse smícháme mléko se dvěmi lžičkami moučkového cukru, kvasnicemi a necháme stát 15 min.
Navážíme mouku se 2 lžícemi cukru, přidáme sůl, rozpuštěné máslo, kvásek a vše důkladně zpracujeme v těsto, které necháme přikryté utěrkou na teplém místě nakynout do dvojitého objemu.

Až je těsto nakynuté, rozdělíme jej na dva díly. Každý vyválíme v obdélník, na který rozetřeme 50g rozteklého másla (tak aby šlo rozetírat) a posypeme rovnoměrně cukrem smíchaným se skořicí. Plát srolujeme a krájíme na kousky tlusté 2,5cm. Ty pokládáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě tak 30minut kynout. Poté potřeme rozšlehaným vejcem a pocukrujeme krystalem nebo perličkovým cukrem. (Já jej neměl, tak jsem volil krystal)
Troubu předehřát na 220 stupňů – horkovzduch.
Pečeme 7-10 minut
A upečené necháme zchladnout na mřížce.

Poznámka

Měl jsem velkou chuť na skořicové šneky které prodávají v IKEA, a tak jsem se pustil do díla. Tento receptík jsem na topreceptech nenašel, tak doufám, že budu první kdo ho tu má :)
Když budete kuchtit tak jako já, budete odměněni jedinečným gastro zážitkem. Děti se budou olizovat až za ušima a budo chtít ještě. U nás doma se po nich jen zaprášilo.
Byly krásně křehké a nadýchané.
Přeju všem dobrou chuť.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...
  • Tipy a triky

Jak oloupat pečené papriky

Oloupané papriky patří mezi dokonalé lahůdky. Hodí se do salátů, jednohubek, dipů, pomazánek i do slaných koláčů, na pizzu nebo do guláše. Nejpracnější na nich je jejich loupání. Ale nemějte obavu, poradíme vám, jak na to! ...

Obchod Apetit