Borůvkovo-citronový koláč s kokosovou drobenkou

Borůvkovo-citronový koláč s kokosovou drobenkou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Více než hodinu Velmi snadné Na 16 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7893 kcal
Bílkoviny 130 g
Sacharidy 749 g
Tuky 486 g
Vláknina 71 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Naprosto úžasný koláč s borůvkami a kokosovou drobenkou, který zvládne každý.

Suroviny

máslo 300 g
krupicový cukr 400 g
citronová kůra
z 1 biocitronu
vejce 6 ks
prošlehaná
mouka pšeničná hladká 250 g
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
borůvky 300 g
kokos strouhaný 200 g
citronový krém 200 g

1 Předehřejte troubu na 180 stupňů a vyložte pekáč o velikosti 20 × 30 cm pečicím papírem. Utřete 250 g másla s 250 g cukru a citronovou kůrou na nadýchaný krém. Do směsi postupně a střídavě vmíchejte čtyři prošlehaná vejce a mouku prosátou s kypřicím práškem. Do těsta zamíchejte třetinu borůvek, přesuňte do pekáče a pečte dvacet minut.

2 Na drobenku smíchejte kokos se zbývajícím máslem, cukrem a vejci. Citronový krém prohřejte v malém rendlíku tak, aby byl tekutý.

3 Na upečený korpus nasypte zbytek borůvek, pokapejte je citronovým krémem a posypte kokosovou drobenkou. Pečte dalších 20–25 minut, až kokos zezlátne. Nechte koláč vychladnout, pak nakrájejte na řezy a přenášejte v přikrytém plechu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Komentáře

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit