0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Borůvkovo-citronový koláč s kokosovou drobenkou

Borůvkovo-citronový koláč s kokosovou drobenkou

4.2/5 Počet hodnocení: 42
Více než hodinu Velmi snadné Na 16 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7093 kcal
Bílkoviny 124 g
Sacharidy 635 g
Tuky 450 g
Vláknina 71 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Naprosto úžasný koláč s borůvkami a kokosovou drobenkou, který zvládne každý.

Suroviny

máslo 300 g
krupicový cukr 400 g
citronová kůra
z 1 biocitronu
vejce 6 ks
prošlehaná
mouka pšeničná hladká 250 g
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
kokos strouhaný 200 g
citronový krém lemon curd 200 g

1 Předehřejte troubu na 180 stupňů a vyložte pekáč o velikosti 20 × 30 cm pečicím papírem. Utřete 250 g másla s 250 g cukru a citronovou kůrou na nadýchaný krém. Do směsi postupně a střídavě vmíchejte čtyři prošlehaná vejce a mouku prosátou s kypřicím práškem. Do těsta zamíchejte třetinu borůvek, přesuňte do pekáče a pečte dvacet minut.

2 Na drobenku smíchejte kokos se zbývajícím máslem, cukrem a vejci. Citronový krém prohřejte v malém rendlíku tak, aby byl tekutý.

3 Na upečený korpus nasypte zbytek borůvek, pokapejte je citronovým krémem a posypte kokosovou drobenkou. Pečte dalších 20–25 minut, až kokos zezlátne. Nechte koláč vychladnout, pak nakrájejte na řezy a přenášejte v přikrytém plechu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Komentáře

Anonym

Borůvkovo -citronový koláč je příliš sladký.

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč