Toust s banánem, máslem & rumem

Toust s banánem, máslem & rumem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4105 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 697 g
Tuky 45 g
Vláknina 64 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vzhledem k množství rumu, který se do této luxusní nepečené verze žemlovky lije, ji můžete podávat mládeži až od osmnácti let. Hvězdičku však získala nejen za nepřístupnost, ale také za rychlou a snadnou přípravu a úžasnou chuť. 

Suroviny

agávový sirup 125 ml
máslo 40 g
rozpuštěné
chleba 8 plátků
světlý, toustový, lze nahradit brioškami
banány 2 ks
středně velký, oloupaný, nakrájený na silná kolečka
krupicový cukr 55 g
rum 125 ml
bílý
vanilková zmrzlina
kupovaná nebo domácí, k podávání, podle chuti

1 V misce promíchejte agávový sirup a rozpuštěnou polovinu másla. Na středním ohni rozehřejte velkou nepřilnavou pánev. Plátky chleba potřete agávovou směsí a opékejte po dávkách 2–3 minuty z každé strany dozlatova. Odložte.

2 Použitou pánev vytřete dosucha papírovou utěrkou a znovu rozehřejte na silném ohni.

3 V misce dobře promíchejte banány s cukrem. Opékejte 1–2 minuty z každé strany, aby zkaramelizovaly. Odstavte, opatrně vlijte alkohol a přidejte zbylé máslo. Promíchejte a odložte.

4 K podávání dejte na opečené plátky chleba podle chuti zmrzliny a vše pokryjte banány s rumem. Ihned podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/2

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit