Vzhledem k množství rumu, který se do této luxusní nepečené verze žemlovky lije, ji můžete podávat mládeži až od osmnácti let. Hvězdičku však získala nejen za nepřístupnost, ale také za rychlou a snadnou přípravu a úžasnou chuť.
Suroviny
Postup
V misce promíchejte agávový sirup a rozpuštěnou polovinu másla. Na středním ohni rozehřejte velkou nepřilnavou pánev. Plátky chleba potřete agávovou směsí a opékejte po dávkách 2 – 3 minuty z každé strany dozlatova. Odložte.
Použitou pánev vytřete dosucha papírovou utěrkou a znovu rozehřejte na silném ohni.
V misce dobře promíchejte banány pokrájené na silnější kolečka spolu s cukrem. Opékejte 1 – 2 minuty z každé strany, aby zkaramelizovaly. Odstavte, opatrně vlijte alkohol a přidejte zbylé máslo. Promíchejte a odložte.
K podávání dejte na opečené plátky chleba podle chuti zmrzliny a vše pokryjte banány s rumem. Ihned podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Křupavé tousty: Jak vzniklo celosvětově oblíbené snídaňové pečivo?(29 receptů )
- Opilé dezerty, které vám učarují: 26 skvělých receptů s alkoholem(26 receptů )
- Francouzské tousty, nákypy a žemlovky(15 receptů )
- 24x francouzský toust: Rychlé večeře, které vykouzlíte ze zásob (25 receptů )
- Tousty jsou také teplé jídlo! Vyměňte šunku a sýr za moderní směsi a nevšední kombinace chutí(47 receptů )