Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sněhové řezy s angreštem
Sněhové řezy s angreštem
ZDROJ: Image Professionals
sdílet:

Sněhové řezy s angreštem

4.3/5 Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6303 kcal
Bílkoviny 204 g
Sacharidy 799 g
Tuky 231 g
Vláknina 120 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kynutý koláč s tvarohem a ovocem k létu a prázdninám zkrátka patří. Tentokrát jsme ovšem klasiku zkombinovali s ovocem lehce netradičním – angreštem. Navrch jsme přidali nadýchanou sněhovou čepici. Tenhle koláč zmizí dřív, než byste řekli švec!

Suroviny

Na těsto
droždí čerstvé 21 g
1/2 kostky
mléko 250 ml
vlažné
+ na poprášení
sůl ½ ČL
změklé
vejce 1 ks
najemno nastrouhaná
Na náplň
s obsahem tuku 20 %
vejce 4 ks
žloutky a bílky zvlášť
škrob 2 PL
kukuřičný
dřeň vyškrábnutá
zbavený stopek a bubáků
sůl
na poprášení

Postup

1

Droždí rozdrobte do mléka, přidejte lžičku cukru, zamíchejte a nechte vzejít kvásek. Mouku promíchejte v míse se solí, přilijte vzešlý kvásek a přidejte máslo, zbylý cukr, vejce a citronovou kůru. Hnětacími háky nebo vařečkou zpracujte na hladké těsto, které se odděluje od stěn mísy. Zakryjte a nechte na teplém místě kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

2

Troubu předehřejte na 180°C. Plech 30 x 40 cm vyložte pečicím papírem. Utřete tvaroh se 125 g cukru, zakysanou smetanou, smetanou na šlehání, žloutky, škrobem a vanilkou.

3

Těsto ještě jednou krátce prohněťte na pracovní ploše poprášené moukou a rozválejte na obdélník o rozměrech plechu. Přeneste jej na plech, prsty urovnejte tak, aby plech vyplnilo. Na těsto naneste tvarohovo-smetanovou hmotu, uhlaďte a obložte angreštem. Vložte do předehřáté trouby a pečte zhruba 25–30 minut, až náplň zpevní.

4

Bílky vyšlehejte se zbylými 100 g cukru a špetkou soli do pevného sněhu. Vyjměte koláč z trouby a troubu přepněte na gril. Naneste na tvarohovou náplň sníh a vložte pod gril. Pečte, až sníh zezlátne.

5

Po vychladnutí poprašte moučkovým cukrem a krájejte na řezy.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/7

Apetit magazín