Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sněhové řezy s angreštem
Sněhové řezy s angreštem
ZDROJ: Image Professionals
sdílet:

Sněhové řezy s angreštem

4.2/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6303 kcal
Bílkoviny 204 g
Sacharidy 799 g
Tuky 231 g
Vláknina 120 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kynutý koláč s tvarohem a ovocem k létu a prázdninám zkrátka patří. Tentokrát jsme ovšem klasiku zkombinovali s ovocem lehce netradičním – angreštem. Navrch jsme přidali nadýchanou sněhovou čepici. Tenhle koláč zmizí dřív, než byste řekli švec!

Suroviny

Na těsto
droždí čerstvé 21 g
1/2 kostky
mléko 250 ml
vlažné
+ na poprášení
sůl ½ ČL
změklé
vejce 1 ks
najemno nastrouhaná
Na náplň
s obsahem tuku 20 %
vejce 4 ks
žloutky a bílky zvlášť
škrob 2 PL
kukuřičný
dřeň vyškrábnutá
zbavený stopek a bubáků
sůl
na poprášení

Postup

1

Droždí rozdrobte do mléka, přidejte lžičku cukru, zamíchejte a nechte vzejít kvásek. Mouku promíchejte v míse se solí, přilijte vzešlý kvásek a přidejte máslo, zbylý cukr, vejce a citronovou kůru. Hnětacími háky nebo vařečkou zpracujte na hladké těsto, které se odděluje od stěn mísy. Zakryjte a nechte na teplém místě kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

2

Troubu předehřejte na 180°C. Plech 30 x 40 cm vyložte pečicím papírem. Utřete tvaroh se 125 g cukru, zakysanou smetanou, smetanou na šlehání, žloutky, škrobem a vanilkou.

3

Těsto ještě jednou krátce prohněťte na pracovní ploše poprášené moukou a rozválejte na obdélník o rozměrech plechu. Přeneste jej na plech, prsty urovnejte tak, aby plech vyplnilo. Na těsto naneste tvarohovo-smetanovou hmotu, uhlaďte a obložte angreštem. Vložte do předehřáté trouby a pečte zhruba 25–30 minut, až náplň zpevní.

4

Bílky vyšlehejte se zbylými 100 g cukru a špetkou soli do pevného sněhu. Vyjměte koláč z trouby a troubu přepněte na gril. Naneste na tvarohovou náplň sníh a vložte pod gril. Pečte, až sníh zezlátne.

5

Po vychladnutí poprašte moučkovým cukrem a krájejte na řezy.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/7

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč