0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tvarohový koláč s angreštem

Tvarohový koláč s angreštem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Tvarohový koláč s angreštem

3.3 / 5. Počet hodnocení: 28
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4015 kcal
Bílkoviny 154 g
Sacharidy 448 g
Tuky 169 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hedvábný tvaroh a kyselkavý angrešt tvoří báječný pár. Koláč rozjasní červený angrešt nebo kombinace angreštu s jostou.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 160 g
kypřicí prášek do pečiva 0.25 ČL
krupicový cukr 55 g
máslo 100 g
studené, na kostičky
žloutek 1 ks
Na náplň
tvaroh měkký 500 g
ve fólii
zakysaná smetana 200 g
vejce 2 ks
krupicový cukr 140 g
pudinkový prášek 1 bal
vanilkový
vanilkový extrakt 1 ČL
angrešt 300 g
očištěný
moučkový cukr
na poprášení

Postup

1

V robotu se sekacím nástavcem nebo prsty zpracujte do konzistence drobenky mouku, prášek do pečiva, cukr a máslo. Rozšlehejte žloutek s 1 lžící vody, přilijte do směsi a několika pulzy či krátkým prohnětením vytvořte soudržné těsto – podle potřeby můžete přidat ještě 1 lžíci vody. Zabalte těsto do potravinářské fólie a dejte na 30 minut do chladu.

2

Těsto rozválejte, přeneste do formy a rukama dotvarujte dno i boky koláče. 

3

Rozehřejte troubu na 170 °C. Přísady na náplň vyjma angreštu prošlehejte dohlad ka. Směs nalijte na těsto a posypte ovocem. Ve vyhřáté troubě pečte 30–35 minut, aby náplň zpevnila, může se ale trochu chvět. Pokud koláč rychle hněd ne, zakryjte jej alobalem. Podávejte pocukrované.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/7

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit