Hedvábný tvaroh a kyselkavý angrešt tvoří báječný pár. Koláč rozjasní červený angrešt nebo kombinace angreštu s jostou.
Suroviny
Postup
V robotu se sekacím nástavcem nebo prsty zpracujte do konzistence drobenky mouku, prášek do pečiva, cukr a máslo. Rozšlehejte žloutek s 1 lžící vody, přilijte do směsi a několika pulzy či krátkým prohnětením vytvořte soudržné těsto – podle potřeby můžete přidat ještě 1 lžíci vody. Zabalte těsto do potravinářské fólie a dejte na 30 minut do chladu.
Těsto rozválejte, přeneste do formy a rukama dotvarujte dno i boky koláče.
Rozehřejte troubu na 170 °C. Přísady na náplň vyjma angreštu prošlehejte dohlad ka. Směs nalijte na těsto a posypte ovocem. Ve vyhřáté troubě pečte 30–35 minut, aby náplň zpevnila, může se ale trochu chvět. Pokud koláč rychle hněd ne, zakryjte jej alobalem. Podávejte pocukrované.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nejlepší letní koláče z plechu a forem(74 receptů )
- Poklady z letní zahrádky: Nejlepší jednoduché buchty s ovocem(23 receptů )
- Koláče na neděli: luxusní moučníky, na které bude chtít recept každý(188 receptů )