Taky se vám někdy stane, že zatoužíte dát si rychlou hříšnou dobrotu, otevřít si k ní studené pivo a pak už jen položit nohy na stůl? Pro takové chvíle je tento recept jako stvořený – stačí dochutit rajčatovou omáčku a ohřát v ní masové kuličky a spolu se sýrem je naplnit do housek. Ach!
Suroviny
Postup
Připravte masové kuličky. Rozmixujte 3 plátky toustového chleba a pokropte je mlékem. V míse ho promíchejte se 450 g mletého hovězího masa, 50 g strouhaného parmazánu, 3 drcenými stroužky česneku, 1 vejcem a 2 lžícemi nasekané hladkolisté petrželky. Osolte a opepřete. Vytvarujte kuličky o velikosti vlašského ořechu a rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 200°C asi 30 minut dozlatova. Do sendvičů budete potřebovat 400 g kuliček, zbytek můžete po vychladnutí zamrazit. Nebo si připravte kuličky předem a v plastových sáčcích je zamrazte po 20 kusech. Mražené masové kuličky můžete i koupit již hotové (např v IKEA).
Do rendlíku vložte masové kuličky, přidejte hotovou rajčatovou omáčku, papriku a chilli papričku jalapeño a přiveďte k varu. Vařte asi 10 minut, až budou masové kuličky prohřáté. Směs rozdělte do proříznutých housek, posypte sýrem a přiklopte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 50 nejlepších receptů s mletým masem(50 receptů )
- Sugo: Italská rajčatová omáčka a kde ji uplatníte(12 receptů )