
Sendvič s masovými kuličkami
Taky se vám někdy stane, že zatoužíte dát si rychlou hříšnou dobrotu, otevřít si k ní studené pivo a pak už jen položit nohy na stůl? Pro takové chvíle je tento recept jako stvořený – stačí dochutit rajčatovou omáčku a ohřát v ní masové kuličky a spolu se sýrem je naplnit do housek. Ach !
Ingredience
- 400 g hotových masových kuliček (viz Něco navíc)
- 600 ml domácí rajčatové omáčky
- 1 zelená paprika nakrájená na kostičky
- 1 chilli paprička jalapeño, nakrájená nadrobno
- 100 g goudy nebo čedaru
- 4 ciabatty nebo menší bagety
Příprava jídla
Do rendlíku vložte masové kuličky, přidejte hotovou rajčatovou omáčku, papriku a chilli papričku jalapeño a přiveďte k varu. Vařte asi 10 minut, až budou masové kuličky prohřáté. Směs rozdělte do proříznutých housek, posypte sýrem a přiklopte.
NĚCO NAVÍC
Masové kuličky můžete koupit hotové mražené (např v IKEA) nebo si je připravte sami. Rozmixujte 3 plátky toustového chleba a pokropte je mlékem. V míse ho promíchejte se 450 g mletého hovězího masa, 50 g strouhaného parmazánu, 3 drcenými stroužky česneku, 1 vejcem a 2 lžícemi nasekané hladkolisté petrželky. Osolte a opepřete. Vytvarujte kuličky o velikosti vlašského ořechu a rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 200°C asi 30 minut dozlatova. Po vychladnutí můžete kuličky zamrazit v plastových sáčcích po 20 kusech.
Přidat komentář