0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.8 / 5. Počet hodnocení: 9
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3841 kcal
Bílkoviny 224 g
Sacharidy 455 g
Tuky 117 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Taky se vám někdy stane, že zatoužíte dát si rychlou hříšnou dobrotu, otevřít si k ní studené pivo a pak už jen položit nohy na stůl? Pro takové chvíle je tento recept jako stvořený – stačí dochutit rajčatovou omáčku a ohřát v ní masové kuličky a spolu se sýrem je naplnit do housek. Ach!

Suroviny

Na masové kuličky
toustový chléb 3 plátky
mléko
hovězí maso mleté 450 g
parmazán 50 g
strouhaný
česnek 3 stroužky
drcené
vejce 1 ks
petrželka 2 PL
hladkolistá, nasekaná
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na dokončení
sugo 600 ml
domácí rajčatová omáčka - recept viz odkaz
paprika zelená 1 ks
na kostičky
chilli paprička 1 ks
jalapeño, nadrobno
gouda 100 g
lze nahradit čedarem
ciabatta 4 ks
lze nahradit menšími bagetami

1 Připravte masové kuličky. Rozmixujte 3 plátky toustového chleba a pokropte je mlékem. V míse ho promíchejte se 450 g mletého hovězího masa, 50 g strouhaného parmazánu, 3 drcenými stroužky česneku, 1 vejcem a 2 lžícemi nasekané hladkolisté petrželky. Osolte a opepřete. Vytvarujte kuličky o velikosti vlašského ořechu a rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 200°C asi 30 minut dozlatova. Do sendvičů budete potřebovat 400 g kuliček, zbytek můžete po vychladnutí zamrazit. Nebo si připravte kuličky předem a v plastových sáčcích je zamrazte po 20 kusech. Mražené masové kuličky můžete i koupit již hotové (např v IKEA).

2 Do rendlíku vložte masové kuličky, přidejte hotovou rajčatovou omáčku, papriku a chilli papričku jalapeño a přiveďte k varu. Vařte asi 10 minut, až budou masové kuličky prohřáté. Směs rozdělte do proříznutých housek, posypte sýrem a přiklopte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/8

Apetit magazín

Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?
  • Zajímavosti

Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?

Po bujarých oslavách Vánoc a Silvestra, které provází hojnost jídla a pití, nastává období, kdy se chceme všichni vrátit k normálnímu stravovacímu režimu. Jak přemluvit váhu, aby ukazovala milosrdnější čísla? S tím vám bohužel neporadíme....
12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý
  • Tipy a triky

12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý

Rostou vám na zahrádce cukety jako z vody nebo jste si snad domů přinesli plný košík úrody z farmářského trhu a nevíte co s nimi? Upečte si je nasladko. Pečení se zeleninou se nemusíte bát, cítit ji v dezertech téměř nebudete, přesto v...

Obchod Apetit