0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.8/5 Počet hodnocení: 13
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3841 kcal
Bílkoviny 224 g
Sacharidy 455 g
Tuky 117 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Taky se vám někdy stane, že zatoužíte dát si rychlou hříšnou dobrotu, otevřít si k ní studené pivo a pak už jen položit nohy na stůl? Pro takové chvíle je tento recept jako stvořený – stačí dochutit rajčatovou omáčku a ohřát v ní masové kuličky a spolu se sýrem je naplnit do housek. Ach!

Suroviny

Na masové kuličky
toustový chléb 3 plátky
mléko
strouhaný
česnek 3 stroužky
drcené
vejce 1 ks
petrželka 2 PL
hladkolistá, nasekaná
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na dokončení
sugo 600 ml
domácí rajčatová omáčka - recept viz odkaz
paprika zelená 1 ks
na kostičky
chilli paprička 1 ks
jalapeño, nadrobno
gouda 100 g
lze nahradit čedarem
lze nahradit menšími bagetami

1 Připravte masové kuličky. Rozmixujte 3 plátky toustového chleba a pokropte je mlékem. V míse ho promíchejte se 450 g mletého hovězího masa, 50 g strouhaného parmazánu, 3 drcenými stroužky česneku, 1 vejcem a 2 lžícemi nasekané hladkolisté petrželky. Osolte a opepřete. Vytvarujte kuličky o velikosti vlašského ořechu a rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 200°C asi 30 minut dozlatova. Do sendvičů budete potřebovat 400 g kuliček, zbytek můžete po vychladnutí zamrazit. Nebo si připravte kuličky předem a v plastových sáčcích je zamrazte po 20 kusech. Mražené masové kuličky můžete i koupit již hotové (např v IKEA).

2 Do rendlíku vložte masové kuličky, přidejte hotovou rajčatovou omáčku, papriku a chilli papričku jalapeño a přiveďte k varu. Vařte asi 10 minut, až budou masové kuličky prohřáté. Směs rozdělte do proříznutých housek, posypte sýrem a přiklopte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/8

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...