Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Špízy ze srdíček s nastavovanou kaší a zelným salátem
Špízy ze srdíček s nastavovanou kaší a zelným salátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Špízy ze srdíček s nastavovanou kaší a zelným salátem

4.9/5 Počet hodnocení: 18
Do hodiny Velmi snadné Pro 3–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1680 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 150 g
Tuky 81 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Srdíčka jsou naším oblíbeným jídlem, protože na tak malou cenu mají vysoký obsah kvalitních bílkovin,“ prozrazuje o svém oblíbeném skromném receptu autorka kuchařek Kamila Procházková.

Související recepty

Suroviny

Na špízy
česnek 1 stroužek
drcený
rostlinný olej 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
majoránka (drhnutá) 1 špetka
Na kaši
kroupy 150 g
sůl
česnek 1 stroužek
majoránka (drhnutá)
nebo čerstvá, množství dle chuti
Na salát
hlávkové
sůl ČL
ocet 3 PL
rostlinný olej 2 PL

Postup

1

Z kuřecích srdíček okrájejte horní části se zbytky cév. Odřezky nevyhazujte, můžete je použít do vývaru. Očištěná srdíčka promíchejte s česnekem, olejem, solí, pepřem a majoránkou. Nechte marinovat do druhého dne.

2

Zelí na salát nakrájejte na tenké nudličky. V nekovové míse ho posypte cukrem a solí, rukama jej promačkejte, až začne pouštět šťávu a křehnout. Přidejte ocet a olej, promíchejte a dejte do chladničky alespoň na hodinu odležet.

3

Kroupy propláchněte, zalijte vodou, osolte a uvařte doměkka, trvá to asi 30–40 minut podle velikosti krup. Slijte a tekutinu uchovejte.

4

Brambory oloupejte a v osolené vodě uvařte doměkka. Slijte je a rozšťouchejte, smíchejte
s kroupami, máslem, česnekem a majoránkou – sušenou promněte v rukou, čerstvou pokrájejte. Podle potřeby kaši zřeďte tekutinou z krup.

5

Špejle na napichování špízů namočte předem do studené vody, maso se k nim nebude tolik připékat. Troubu předehřejte na 190°C. Srdíčka napíchejte na špejle jako špízy. Naskládejte do pekáčku a pečte přiklopené do změknutí 30–40 minut, podle potřeby můžete mírně podlít vodou. V polovině pečení špízy odklopte, otočte a pečte již odklopené. Podávejte s kroupovou kaší a zelím.

NĚCO NAVÍC
Pro urychlení vaření můžete kroupy namočit den předem do studené vody.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/5

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...