Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Srbská vajíčka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.9/5 Počet hodnocení: 18
Do 10 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1275 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 37 g
Tuky 95 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Velmi rychlé a také velmi vděčné syté jídlo! Kromě pečiva k němu uplatníte i vařené brambory, nejlépe nové.

Suroviny

rajčatová passata - pyré 250 ml
sůl
cukr špetka
pepř
na dochucení
vejce 4 ks
k podávání

Postup

1

Máslo rozehřejte ve větší pánvi se silným dnem. Zaprašte moukou a osmahněte; vmíchejte papriku a zalijte trochou studené vody. Přimíchejte pyré a povařte na hustou omáčku; trvá to tak čtvrt hodiny. Upravte chuť solí, pepřem a trochou cukru, nakonec vmíchejte smetanu.

2

Vajíčka povařte tři minuty nahniličko a vložte do omáčky trochu nakrojená, aby se s ní žloutek smísil. Podávejte s topinkami či bramborami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Komentáře

09.01.2008 10:20
Recept se nachází v č.4/07, str.44

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...