Šťavnatý pomerančový koláč bezlepkový

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Šťavnatý pomerančový koláč bezlepkový

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné 8
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Suroviny

Korpus
máslo 200 g
třtinový cukr 200 g
vejce 3 ks
vanilkový cukr 20 g
bio
mandle 200 g
namleté
mouka kukuřičná 100 g
pomeranč 2 ks
kůra
tomatový džus
kypřicí prášek do pečiva
bezlepkový
Sirup
tomatový džus
ze čtyř pomerančů
třtinový cukr 120 g
zakysaná smetana 200 g
pistácie
nasekané
1

Korpus: troubu rozehřejte na 160 stupňů.

 
2

V rendlíku rozpusťte pomalu máslo a přidejte k němu cukr (třtinový i vanilkový), který v horkém másle také rozpusťte.

 
3

Do mísy nasypte polentu, pomleté mandle a kypřicí prášek. Přidejte i nastrouhanou pomerančovou kůru (strouhejte jen kůru – oranžovou část, bílá část je hořká!) a pomerančovou šťávu. Nakonec přidejte vejce a máslo s rozpuštěným cukrem a vše důkaldně promíchejte, aby vzniklo celistvé těsto.

 
4

Formu vyložte pečicím papírem, vlijte do ní těsto a dejte péct na 45 minut do trouby.

 
5

Po upečení nechte vychladnout.

 
6

Sirup: Cukr vysypte na pánev a zalijte ho pomerančovou šťávou. Zapněte si plotýnku na středně vyšší stupeň a za občasného míchání zahřívejte, dokud se nevytvoří sirup. Trvá to cca 10 minut. Vznikne zredukovaná šťáva. Neměla by to být hustá hmota, naopak by sirup měl být trochu tekutější.

 
7

Korpus vyndejte z formy, ale ještě neoddělávejte pečicí papír. Korpus shora polijte sirupem (měl by stéct i po stranách).

 
8

Takto připravený korpus dejte nejlépe přes noc do lednice. Druhý den jej ozdobte krémem.

 
9

Krém: Korpus, který si přes noc odpočinul v lednici, nyní pomažte zakysanou smetanou a posypte nasekanými pistáciemi.

 
10

Můžete ihned podávat. (Koláč uchovávejte v lednici a podávejte ho vychlazený, aby byl správně osvěžující.)

 
11

Prima tip: Místo pistácií můžete použít jiné ořechy (vlašské, mandle

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...
  • Novinky a zajímavosti

Dokonalé hranolky nejen z brambor

Když se řeknou hranolky, většinou si člověk vybaví ty bramborové. Zkusili jste ale například připravit hranolky z celeru, batátů nebo červené řepy? Vyzkoušejte netradiční hranolky a podívejte se s námi, jak docílit dokonalé chuti a...

Obchod Apetit