Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Steak s topinkami a salátem

Steak s topinkami a salátem

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1203 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 189 g
Tuky 19 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Rychlá večeře pro milovníky masa i salátů.

Související recepty

Suroviny

římský salát 1 ks
nasekaný
pokrájená na kolečka
nasekaná na kusy
nadrobený
2 ks
hovězí steak ze svíčkové, nebo dvě roštěnky
česnek 1 stroužek
rozpůlený
3 PL
hořčičný dresink hotový nebo domácí
sůl
pepř

Postup

1

V míse smíchejte salát, cibuli, rajčata a sýr, dejte stranou. Zahřejte gril nebo grilovací pánev. Maso lehce osolte a pořádně opepřete, pak ho opečte z každé strany 2 minuty, aby bylo krvavé až středně propečené, nebo tak dlouho, jak to máte rádi. Opečené maso zabalte do alobalu a nechte pár minut odležet. Mezitím opečte chléb z obou stran dokřupava a očesnekujte. Salát zalijte hořčičným dresinkem a podávejte se steakem a teplými topinkami.

NŇCO NAVíC: Domácí hořčičný dresink: smíchejte 1 lžíci dijonské hořčice, 1 lžíci červeného vinného octa a 3 lžíce olivového oleje, osolte a opepřete. Dresink můžete protřepat ve šroubovací skleničce a případně ho v ní uložit do lednice.

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...