Rychlá večeře pro milovníky masa i salátů.
Suroviny
římský salát
1
ks
nasekaný
cibule červená
1
ks
pokrájená na kolečka
rajče
2
ks
nasekaná na kusy
sýr s modrou plísní
50
g
nadrobený
2
ks
hovězí steak ze svíčkové, nebo dvě roštěnky
chleba
4
česnek
1
stroužek
rozpůlený
3
PL
hořčičný dresink hotový nebo domácí
sůl
pepř
Postup
1
V míse smíchejte salát, cibuli, rajčata a sýr, dejte stranou. Zahřejte gril nebo grilovací pánev. Maso lehce osolte a pořádně opepřete, pak ho opečte z každé strany 2 minuty, aby bylo krvavé až středně propečené, nebo tak dlouho, jak to máte rádi. Opečené maso zabalte do alobalu a nechte pár minut odležet. Mezitím opečte chléb z obou stran dokřupava a očesnekujte. Salát zalijte hořčičným dresinkem a podávejte se steakem a teplými topinkami.
NŇCO NAVíC: Domácí hořčičný dresink: smíchejte 1 lžíci dijonské hořčice, 1 lžíci červeného vinného octa a 3 lžíce olivového oleje, osolte a opepřete. Dresink můžete protřepat ve šroubovací skleničce a případně ho v ní uložit do lednice.