Steak s omáčkou salmoriglio

Steak s omáčkou salmoriglio

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1888 kcal
Bílkoviny 18 g
Cukr 174 g
Tuky 110 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salmoriglio je jednoduchá omáčka ze Sicílie, dokonalá právě ke grilovaným pokrmům.

Suroviny

brambory 900 g
neloupané, na pečení
slunečnicový olej
4 ks
steak z roštěné každý cca 225-300g
salát
směs, zelené, k podávání (rukola, polníček)
Na salmoriglio
5 PL
oregáno čerstvý, nasekaný, či (tymián či majoránka
česnek 1 stroužek
velký, nahrubo
sůl mořská 1 ČL
pepř
čerstvě, mletý
citronová štáva 2 PL
olivový olej 8 PL
panenský

1 Na omáčku salmoriglio v hmoždíři (či mixéru) utřete bylinky, česnek a sůl na pastu. Přidejte citron a za stálého tření přilévejte olivový olej tak, abyste získali omáčku jako pesto. Opepřete a nechte odpočinout.

2 Brambory nakrájejte na 0,5cm plátky. V míse je promíchejte s trochou oleje, aby se všechny obalily. Potřete olejem gril a brambory na něj rozložte (nechte si místo na steaky). Grilujte 4 minuty.

3 Přidejte maso (pro lepší tvar lze svázat provázkem) a grilujte 8–10 minut; steaky i brambory jednou obraťte. Naservírujte steaky a brambory na talíře, maso pokapejte omáčkou salmoriglio a brambory mírně osolte. Podávejte se salátem z lístků.

 

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit