Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Steak s omáčkou salmoriglio
Steak s omáčkou salmoriglio
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Steak s omáčkou salmoriglio

5/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2087 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 194 g
Tuky 113 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salmoriglio je jednoduchá omáčka ze Sicílie, dokonalá právě ke grilovaným pokrmům.

Suroviny

neloupané, na pečení
slunečnicový olej
4 ks
steak z roštěné, každý cca 225-300g
salát
směs, zelené, k podávání (rukola, polníček)
Na salmoriglio
oregano 5 PL
čerstvé, nasekané, nebo tymián, majoránka
česnek 1 stroužek
velký, nahrubo nasekaný
sůl mořská 1 ČL
pepř
čerstvě, mletý
olivový olej 8 PL
panenský

Postup

1

Na omáčku salmoriglio v hmoždíři (či mixéru) utřete bylinky, česnek a sůl na pastu. Přidejte citron a za stálého tření přilévejte olivový olej tak, abyste získali omáčku jako pesto. Opepřete a nechte odpočinout.

2

Brambory nakrájejte na 0,5cm plátky. V míse je promíchejte s trochou oleje, aby se všechny obalily. Potřete olejem gril a brambory na něj rozložte (nechte si místo na steaky). Grilujte 4 minuty.

3

Přidejte maso (pro lepší tvar lze svázat provázkem) a grilujte 8–10 minut; steaky i brambory jednou obraťte. Naservírujte steaky a brambory na talíře, maso pokapejte omáčkou salmoriglio a brambory mírně osolte. Podávejte se salátem z lístků.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/6

Apetit magazín