0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Steak s omáčkou salmoriglio

Steak s omáčkou salmoriglio
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Steak s omáčkou salmoriglio

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2087 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 194 g
Tuky 113 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salmoriglio je jednoduchá omáčka ze Sicílie, dokonalá právě ke grilovaným pokrmům.

Suroviny

brambory 900 g
neloupané, na pečení
slunečnicový olej
4 ks
steak z roštěné, každý cca 225-300g
salát
směs, zelené, k podávání (rukola, polníček)
Na salmoriglio
oregano 5 PL
čerstvé, nasekané, nebo tymián, majoránka
česnek 1 stroužek
velký, nahrubo nasekaný
sůl mořská 1 ČL
pepř
čerstvě, mletý
citronová štáva 2 PL
olivový olej 8 PL
panenský

1 Na omáčku salmoriglio v hmoždíři (či mixéru) utřete bylinky, česnek a sůl na pastu. Přidejte citron a za stálého tření přilévejte olivový olej tak, abyste získali omáčku jako pesto. Opepřete a nechte odpočinout.

2 Brambory nakrájejte na 0,5cm plátky. V míse je promíchejte s trochou oleje, aby se všechny obalily. Potřete olejem gril a brambory na něj rozložte (nechte si místo na steaky). Grilujte 4 minuty.

3 Přidejte maso (pro lepší tvar lze svázat provázkem) a grilujte 8–10 minut; steaky i brambory jednou obraťte. Naservírujte steaky a brambory na talíře, maso pokapejte omáčkou salmoriglio a brambory mírně osolte. Podávejte se salátem z lístků.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/6

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit