Dobrý recept na zelný salát s mrkví je hotový poklad. Hodí se totiž ke kuřeti, vepřovému i hovězímu. Každému jídlu dodá barvu, křupavost a poctivou porci vitaminů a vlákniny.
Suroviny
Postup
Na salát promíchejte v míse zelí, mrkev, řepu, cibuli a 1/2 petrželky. Ve džbánku prošlehejte suroviny na zálivku a sůl. Vmíchejte do salátu a nechte stát.
Rozpalte grilovací pánev. Steaky osolte, opepřete a očesnekujte. Opékejte 2,5 minuty z každé strany, aby byly medium rare a zvenčí ožehnuté. Nechte odpočívat.
Na servírovacím talíři promíchejte rukolu, papriky, 2/3 parmazánu a trochu oleje, soli a pepře. Steak nakrájejte a dejte na rukolu. Doplňte zelným salátem, posypte zbývající petrželkou a parmazánem.
Recept i fotografie převzaty z Olive Magazine.