0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krájený steak na zelném salátu s mrkví a řepou

Krájený steak na zelném salátu s mrkví a řepou
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Krájený steak na zelném salátu s mrkví a řepou

5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2547 kcal
Bílkoviny 127 g
Sacharidy 139 g
Tuky 166 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dobrý recept na zelný salát s mrkví je hotový poklad. Hodí se totiž ke kuřeti, vepřovému i hovězímu. Každému jídlu dodá barvu, křupavost a poctivou porci vitaminů a vlákniny.

Skryt pre seznam

Suroviny

roštěnec 4 ks
4 steaky z nízkého roštěnce po 200 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
česnek 1 stroužek
rozpůlený
rukola 100 g
papriky pečené, v oleji 3 ks
nakrájené na tenké proužky
nastrouhaný na hobliny škrabkou na zeleninu
olivový olej panenský
na pokapání
Na zelný salát
nakrájené na tenké nudličky
mrkev 3 ks
nastrouhaná nahrubo
malé, oloupané a nastrouhané nahrubo
cibule červená 1 ks
nastrouhaná nahrubo
petrželka 1 svazek
hladkolistá, nasekaná
Na zálivku
citronová šťáva
z 1–2 citronů (podle chuti)
hořčice dijonská 1 PL
med 1 PL
tekutý
olivový olej panenský 6 PL
sůl 1 ČL
nebo méně, podle chuti

Postup

1

Na salát promíchejte v míse zelí, mrkev, řepu, cibuli a 1/2 petrželky. Ve džbánku prošlehejte suroviny na zálivku a sůl. Vmíchejte do salátu a nechte stát.

2

Rozpalte grilovací pánev. Steaky osolte, opepřete a očesnekujte. Opékejte 2,5 minuty z každé strany, aby byly medium rare a zvenčí ožehnuté. Nechte odpočívat.

3

Na servírovacím talíři promíchejte rukolu, papriky, 2/3 parmazánu a trochu oleje, soli a pepře. Steak nakrájejte a dejte na rukolu. Doplňte zelným salátem, posypte zbývající petrželkou a parmazánem.

Recept i fotografie převzaty z Olive Magazine.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/3

Apetit magazín

AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč