Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Máciny čokoládové řezy
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 plechu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10601 kcal
Bílkoviny 207 g
Sacharidy 641 g
Tuky 792 g
Vláknina 46 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Řezy podle receptu naší art directorky Marcely Kubíkové upečte až těsně před Štědrým dnem. Uchovávejte je v lednici a na stůl vždy dejte jen tolik kousků, kolik se chystáte hned sníst.

Suroviny

vejce 8 ks
odělené žloutky a bílky
máslo 240 g
změklé
mleté
tmavá čokoláda 240 g
strouhaná
strouhanka 4 PL
sůl 1 špetka
meruňkový džem 1 sklenka
lze použít i malinový džem
rozpůlené, na ozdobení
Na krém
mléko 250 ml
máslo 250 g

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C a plech o rozměrech 35 x 45 cm vyložte pečicím papírem. Žloutky, cukr a máslo vyšlehejte do nadýchané pěny a následně zašlehejte ořechy, čokoládu a strouhanku. Z bílků a špetky soli ušlehejte sníh a pak jej opatrně vmíchejte do těsta. Vlijte je na plech a pečte 25–30 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá. Nechte vychladnout.

2

Na krém: Do hrnce vlijte mléko a zašlehejte do něj mouku, žloutek a vanilkový cukr. Za stálého míchání přiveďte pomalu k varu a vařte, dokud směs nezhoustne na kaši. Pak nechte za občasného míchání zchladnout. Máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem a kakaem do pěny. Po lžičkách do ní zašlehávejte zchladlou kaši, dokud nezískáte konzistenci hutného krému.

3

Vychladlý korpus příčně překrojte na poloviny (neprokrajujte jej jako dort). Jeden díl těsta potřete nejdřív džemem a potom krémem. Přiklopte druhým dílem těsta a povrch opět potřete krémem. Dejte chladit do lednice alespoň na 2 hodiny nebo nejlépe přes noc. Před podáváním nakrájejte na malé kostičky, povrch posypte kakaem a ozdobte vlašským ořechem. Uchovávejte v lednici.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/12

Apetit magazín