Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Máciny čokoládové řezy

Řezy podle receptu naší art directorky Marcely Kubíkové upečte až těsně před Štědrým dnem. Uchovávejte je v lednici a na stůl vždy dejte jen tolik kousků, kolik se chystáte hned sníst.

Vydání: 2017/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 plechu
Doba přípravy: Do hodiny
+ chladnutí
PT30M
Pečení 0:30
Cukroví

Ingredience

    • 8 vajec, oddělené žloutky a bílky
    • 240 g moučkového cukru
    • 240 g másla, změklého
    • 240 g vlašských ořechů, mletých
    • 240 g tmavé čokolády, strouhané
    • 4 lžíce strouhanky
    • špetka soli
    • sklenice meruňkového nebo malinového džemu
    • kakao holandského typu na poprášení
    • vlašské ořechy, rozpůlené, na ozdobení

    NA KRÉM

    • 250 ml mléka
    • 30 g hladké mouky
    • 1 žloutek
    • 20 g vanilkového cukru
    • 250 g másla
    • 120 g moučkového cukru
    • 70 g kakaa holandského typu

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180°C a plech o rozměrech 35 x 45 cm vyložte pečicím papírem. Žloutky, cukr a máslo vyšlehejte do nadýchané pěny a následně zašlehejte ořechy, čokoládu a strouhanku. Z bílků a špetky soli ušlehejte sníh a pak jej opatrně vmíchejte do těsta. Vlijte je na plech a pečte 25–30 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá. Nechte vychladnout.

2 Na krém: Do hrnce vlijte mléko a zašlehejte do něj mouku, žloutek a vanilkový cukr. Za stálého míchání přiveďte pomalu k varu a vařte, dokud směs nezhoustne na kaši. Pak nechte za občasného míchání zchladnout. Máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem a kakaem do pěny. Po lžičkách do ní zašlehávejte zchladlou kaši, dokud nezískáte konzistenci hutného krému.

Vychladlý korpus příčně překrojte na poloviny (neprokrajujte jej jako dort). Jeden díl těsta potřete nejdřív džemem a potom krémem. Přiklopte druhým dílem těsta a povrch opět potřete krémem. Dejte chladit do lednice alespoň na 2 hodiny nebo nejlépe přes noc. Před podáváním nakrájejte na malé kostičky, povrch posypte kakaem a ozdobte vlašským ořechem. Uchovávejte v lednici.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čokoládové knoflíky s lískovými oříšky

Ořechové hvězdičky s bílkovou polevou

Pohankové linecké karty s mandlemi

Košíčky s karamelovým krémem

Citronová kolečka podle Zdeňky Davidové

Nepečené arašídové kuličky

Stříkané cukroví

Přidat komentář