Polévku syté barvy a výrazné chuti můžete podávat teplou, ale i studenou. Obě verze jsou skvělé.
Suroviny
Postup
Řepu omyjte, odkrojte kořínky a listy. Listy si ponechte – pár jich můžete použít na ozdobu, větší pokrájejte. Řepu a stonky rovněž nakrájejte.
V hrnci rozehřejte olej, vsypte česnek a zázvor a zvolna opékejte. Přidejte řepu, krátce opečte, podlijte vývarem, přiveďte k varu a vařte, aby řepa byla skoro měkká. Vsypte stonky a vařte ještě 5 minut. Nechte vychladnout. Rozmixujte, přidejte kefír, sójovou omáčku, wasabi a znovu promixujte. Dochuťte solí a podávejte zdobené sezamem, ředkvičkou, okurkou, bylinkami nebo lístky řepy.
NĚCO NAVÍC
Mladou řepu nemusíte loupat, zvlášť pokud máte výkonný mixér.