Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jarní gazpacho z červené řepy
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.9/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1294 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 163 g
Tuky 44 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polévku syté barvy a výrazné chuti můžete podávat teplou, ale i studenou. Obě verze jsou skvělé.

Suroviny

mladé, s natí
rostlinný olej 2 PL
česnek 1 stroužek
drcený
zázvor (čerstvý) ½ ČL
strouhaný
vývar zeleninový 1 l
kefír 350 ml
nebo podmáslí
sójová omáčka 1 PL
sůl
K podávání
sezamová semínka 1 PL
černá
ředkvičky 4 ks
nakrájené na tenká kolečka
okurka ½ ks
nakrájená nadrobno
kopr snítky
petrželka snítky
hladkolistá

Postup

1

Řepu omyjte, odkrojte kořínky a listy. Listy si ponechte – pár jich můžete použít na ozdobu, větší pokrájejte. Řepu a stonky rovněž nakrájejte.

2

V hrnci rozehřejte olej, vsypte česnek a zázvor a zvolna opékejte. Přidejte řepu, krátce opečte, podlijte vývarem, přiveďte k varu a vařte, aby řepa byla skoro měkká. Vsypte stonky a vařte ještě 5 minut. Nechte vychladnout. Rozmixujte, přidejte kefír, sójovou omáčku, wasabi a znovu promixujte. Dochuťte solí a podávejte zdobené sezamem, ředkvičkou, okurkou, bylinkami nebo lístky řepy.

NĚCO NAVÍC
Mladou řepu nemusíte loupat, zvlášť pokud máte výkonný mixér.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/4

Apetit magazín