Majonéza zaoblí štiplavou ostrost dijonské hořčice a estragon dodá francouzský šarm. Remuláda, jemná a elegantní variace na tatarku, je výborná nejen k masu, ale bude vám chutnat i jen tak na hranolkách. Salsa má úžasnou, lehce nasládlou chuť, přiostřenou chilli papričkou. Ke steaku vedle ní není potřeba už nic dalšího, jen kousek bagety.
Suroviny
Hořčičný dip
majonéza
6
PL
hořčice dijonská
1
PL
estragon
1
PL
nasekaný
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Remuláda
majonéza
6
PL
kapary
1
PL
pažitka
2
PL
nasekaná
worcesterská omáčka
1
ČL
sůl mořská
podle chuti
Latinskoamerická salsa
1
ks
paprička jalapeño zelená, bez semínek, nadrobno
mango
1
ks
zralé, bez pecky, oloupané, na kostičky
koriandr čerstvý
2
PL
nasekaný čerstvý
cibule červená
½
ks
malá, na plátky
8
ks
třešňová rajčátka na čtvrtky
okurka
¼
ks
na malé kostičky
olivový olej
2
PL
limetová šťáva
1
PL
sůl
podle chuti
Postup
HOŘČIČNÝ DIP
Promíchejte všechny přísady. Podle chuti solte a opepřete.
REMULÁDA
Promíchejte přísady na remuládu, ochutnejte a případně osolte.
LATINSKOAMERICKÁ SALSA
Promíchejte všechny přísady na salsu a podle chuti osolte.