Studené omáčky ke steaku

Studené omáčky ke steaku

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1616 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 33 g
Tuky 162 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Majonéza zaoblí štiplavou ostrost dijonské hořčice a estragon dodá francouzský šarm. Remuláda, jemná a elegantní variace na tatarku, je výborná nejen k masu, ale bude vám chutnat i jen tak na hranolkách. Salsa má úžasnou, lehce nasládlou chuť, přiostřenou chilli papričkou. Ke steaku vedle ní není potřeba už nic dalšího, jen kousek bagety.

 

 

Související recepty

Suroviny

Hořčičný dip
majonéza 6 PL
hořčice dijonská 1 PL
estragon 1 PL
nasekaný
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Remuláda
majonéza 6 PL
kapary 1 PL
pažitka 2 PL
nasekaná
worcesterská omáčka 1 ČL
sůl mořská
podle chuti
Latinskoamerická salsa
1 ks
paprička jalapeño zelená, bez semínek, nadrobno
mango 1 ks
zralé, bez pecky, oloupané, na kostičky
koriandr 2 PL
nasekaný čerstvý
cibule červená 0.5 ks
malá, na plátky
8 ks
třešňová rajčátka na čtvrtky
okurka 0.25 ks
na malé kostičky
olivový olej 2 PL
limetová šťáva 1 PL
sůl
podle chuti

HOŘČIČNÝ DIP

Promíchejte všechny přísady. Podle chuti solte a opepřete.

 

REMULÁDA

Promíchejte přísady na remuládu, ochutnejte a případně osolte.

 

LATINSKOAMERICKÁ SALSA

Promíchejte všechny přísady na salsu a podle chuti osolte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/11

Apetit magazín

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to
  • Tipy a triky

Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to

Flambování nepatří mezi nejčastěji používané způsoby úpravy jídel, a to kvůli manipulaci s ohněm, která je k této kuchařské technice potřeba. Není se ale čeho bát! Poradíme vám, jak a čím flambovat, abyste předešli poranění a výsledek byl...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...
Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit