Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Studené omáčky ke steaku

Studené omáčky ke steaku

4/5 Počet hodnocení: 3
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1616 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 33 g
Tuky 162 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Majonéza zaoblí štiplavou ostrost dijonské hořčice a estragon dodá francouzský šarm. Remuláda, jemná a elegantní variace na tatarku, je výborná nejen k masu, ale bude vám chutnat i jen tak na hranolkách. Salsa má úžasnou, lehce nasládlou chuť, přiostřenou chilli papričkou. Ke steaku vedle ní není potřeba už nic dalšího, jen kousek bagety.

Související recepty

Suroviny

Hořčičný dip
majonéza 6 PL
hořčice dijonská 1 PL
estragon 1 PL
nasekaný
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Remuláda
majonéza 6 PL
kapary 1 PL
pažitka 2 PL
nasekaná
worcesterská omáčka 1 ČL
sůl mořská
podle chuti
Latinskoamerická salsa
1 ks
paprička jalapeño zelená, bez semínek, nadrobno
mango 1 ks
zralé, bez pecky, oloupané, na kostičky
koriandr čerstvý 2 PL
nasekaný čerstvý
malá, na plátky
8 ks
třešňová rajčátka na čtvrtky
okurka ¼ ks
na malé kostičky
olivový olej 2 PL
limetová šťáva 1 PL
sůl
podle chuti

Postup

HOŘČIČNÝ DIP
Promíchejte všechny přísady. Podle chuti solte a opepřete.

REMULÁDA
Promíchejte přísady na remuládu, ochutnejte a případně osolte.

LATINSKOAMERICKÁ SALSA
Promíchejte všechny přísady na salsu a podle chuti osolte. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/11

Apetit magazín