Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Studené omáčky ke steaku

Studené omáčky ke steaku

4/5 Počet hodnocení: 3
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1616 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 33 g
Tuky 162 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Majonéza zaoblí štiplavou ostrost dijonské hořčice a estragon dodá francouzský šarm. Remuláda, jemná a elegantní variace na tatarku, je výborná nejen k masu, ale bude vám chutnat i jen tak na hranolkách. Salsa má úžasnou, lehce nasládlou chuť, přiostřenou chilli papričkou. Ke steaku vedle ní není potřeba už nic dalšího, jen kousek bagety.

Suroviny

Hořčičný dip
majonéza 6 PL
hořčice dijonská 1 PL
estragon 1 PL
nasekaný
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Remuláda
majonéza 6 PL
kapary 1 PL
pažitka 2 PL
nasekaná
worcesterská omáčka 1 ČL
sůl mořská
podle chuti
Latinskoamerická salsa
1 ks
paprička jalapeño zelená, bez semínek, nadrobno
mango 1 ks
zralé, bez pecky, oloupané, na kostičky
koriandr čerstvý 2 PL
nasekaný čerstvý
malá, na plátky
8 ks
třešňová rajčátka na čtvrtky
okurka ¼ ks
na malé kostičky
olivový olej 2 PL
limetová šťáva 1 PL
sůl
podle chuti

Postup

HOŘČIČNÝ DIP
Promíchejte všechny přísady. Podle chuti solte a opepřete.

REMULÁDA
Promíchejte přísady na remuládu, ochutnejte a případně osolte.

LATINSKOAMERICKÁ SALSA
Promíchejte všechny přísady na salsu a podle chuti osolte. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/11

Apetit magazín