Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Rumpsteak a omáčka Ambiente

Rumpsteak a omáčka Ambiente

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Do 10 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1569 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 9 g
Tuky 153 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rumpsteak je plátek z malého ořechu vysoký 2,5cm, jemný a s plnou chutí. Omáčka Ambiente není úplně klasická omáčka – má spíše charakter ochuceného másla. V ústech vám ovšem způsobí bouřlivou slaninovou explozi, po níž následuje dlouhý jemný máslový dojezd – a pozor, je návyková!

Suroviny

4 ks
steaky z malého ořechu
rostlinný olej
na potření
vločková sůl
pepř
čerstvě hrubě mletý
omáčka podle chuti
příloha podle chuti
Omáčka ambiente
anglická slanina 150 g
špek 80 g
máslo 100 g
+ 3 lžíce na dokončení
jalovec 1 PL
kuličky

1 Maso vyjměte z chladničky 15 minut před opékáním. Potřete je olejem, opepřete, položte na rozpálenou pánev a zprudka opékejte 1–2 minuty z každé strany, aby se povrch zatáhl (viz rady na předchozí dvoustraně). Pak ztlumte plamen, obraťte a dopékejte 6–10 minut po každé straně. Hotový steak nechte na prkénku 5 minut odpočinout. Osolte a podávejte s některou z omáček a příloh. 

OMÁČKA AMBIENTE

Slaninu a špek nakrájejte na plátky a v troubě rozehřáté na 200°C upečte dokřupava. Nechte okapat na papírových utěrkách. V kastrůlku na 100g másla pomalu zahřívejte nahrubo podrcený jalovec. Teplota nesmí přesáhnout 90°C. Upečenou slaninu a špek rozmixujte tyčovým mixérem. Po částech zašlehejte zbylé vychlazené máslo a přecezené jalovcové máslo. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/11

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit