0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rumpsteak a omáčka Ambiente

Rumpsteak a omáčka Ambiente
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rumpsteak a omáčka Ambiente

3.5 / 5. Počet hodnocení: 12
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2139 kcal
Bílkoviny 160 g
Sacharidy 9 g
Tuky 165 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rumpsteak je plátek z malého ořechu vysoký 2,5cm, jemný a s plnou chutí. Omáčka Ambiente není úplně klasická omáčka – má spíše charakter ochuceného másla. V ústech vám ovšem způsobí bouřlivou slaninovou explozi, po níž následuje dlouhý jemný máslový dojezd – a pozor, je návyková!

Suroviny

hovězí ořech 4 plátky
malý, steaky
rostlinný olej
na potření
sůl vločková
pepř
hrubě mletý
Omáčka ambiente
špek 80 g
máslo 100 g
+ 3 lžíce na dokončení
jalovec 1 PL
kuličky

1 Maso vyjměte z chladničky 15 minut před opékáním. Potřete je olejem, opepřete, položte na rozpálenou pánev a zprudka opékejte 1–2 minuty z každé strany, aby se povrch zatáhl (viz rady na předchozí dvoustraně).

2 Pak ztlumte plamen, obraťte a dopékejte 6–10 minut po každé straně. Hotový steak nechte na prkénku 5 minut odpočinout. Osolte a podávejte s některou z omáček a příloh. 

OMÁČKA AMBIENTE

Slaninu a špek nakrájejte na plátky a v troubě rozehřáté na 200°C upečte dokřupava. Nechte okapat na papírových utěrkách. V kastrůlku na 100g másla pomalu zahřívejte nahrubo podrcený jalovec. Teplota nesmí přesáhnout 90°C. Upečenou slaninu a špek rozmixujte tyčovým mixérem. Po částech zašlehejte zbylé vychlazené máslo a přecezené jalovcové máslo. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/11

Apetit magazín

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?
  • Zdraví a výživa

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?

Chléb v nejrůznějších podobách provází lidský jídelníček od pradávna. Protože ho lze snadno a levně připravit, navíc je jeho použití všestranné a univerzální, stal se základní potravinou a důležitým pokrmem mnoha lidí po celém světě. S...
KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč