Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rumpsteak a omáčka Ambiente
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rumpsteak a omáčka Ambiente

3.6/5 Počet hodnocení: 23
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2139 kcal
Bílkoviny 160 g
Sacharidy 9 g
Tuky 165 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rumpsteak je plátek z malého ořechu vysoký 2,5 cm, jemný a s plnou chutí. Omáčka Ambiente není úplně klasická omáčka – má spíše charakter ochuceného másla. V ústech vám ovšem způsobí bouřlivou slaninovou explozi, po níž následuje dlouhý jemný máslový dojezd – a pozor, je návyková!

Související recepty

Suroviny

steaky
rostlinný olej
na potření
sůl vločková
pepř
hrubě mletý
Omáčka ambiente
špek 80 g
máslo 100 g
+ 3 lžíce na dokončení
jalovec 1 PL
kuličky

Postup

1

Maso vyjměte z chladničky 15 minut před opékáním. Potřete je olejem, opepřete, položte na rozpálenou pánev a zprudka opékejte 1–2 minuty z každé strany, aby se povrch zatáhl.

2

Pak ztlumte plamen, obraťte a dopékejte 6–10 minut po každé straně. Hotový steak nechte na prkénku 5 minut odpočinout. Osolte a podávejte s některou z omáček a příloh.

OMÁČKA AMBIENTE

Slaninu a špek nakrájejte na plátky a v troubě rozehřáté na 200 °C upečte dokřupava. Nechte okapat na papírových utěrkách. V kastrůlku na 100 g másla pomalu zahřívejte nahrubo podrcený jalovec. Teplota nesmí přesáhnout 90 °C. Upečenou slaninu a špek rozmixujte tyčovým mixérem. Po částech zašlehejte zbylé vychlazené máslo a přecezené jalovcové máslo.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/11

Apetit magazín