0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rumpsteak a omáčka Ambiente

Rumpsteak a omáčka Ambiente
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rumpsteak a omáčka Ambiente

3.7/5 Počet hodnocení: 14
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2139 kcal
Bílkoviny 160 g
Sacharidy 9 g
Tuky 165 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rumpsteak je plátek z malého ořechu vysoký 2,5cm, jemný a s plnou chutí. Omáčka Ambiente není úplně klasická omáčka – má spíše charakter ochuceného másla. V ústech vám ovšem způsobí bouřlivou slaninovou explozi, po níž následuje dlouhý jemný máslový dojezd – a pozor, je návyková!

Suroviny

hovězí ořech 4 plátky
malý, steaky
rostlinný olej
na potření
sůl vločková
pepř
hrubě mletý
Omáčka ambiente
špek 80 g
máslo 100 g
+ 3 lžíce na dokončení
jalovec 1 PL
kuličky

1 Maso vyjměte z chladničky 15 minut před opékáním. Potřete je olejem, opepřete, položte na rozpálenou pánev a zprudka opékejte 1–2 minuty z každé strany, aby se povrch zatáhl (viz rady na předchozí dvoustraně).

2 Pak ztlumte plamen, obraťte a dopékejte 6–10 minut po každé straně. Hotový steak nechte na prkénku 5 minut odpočinout. Osolte a podávejte s některou z omáček a příloh. 

OMÁČKA AMBIENTE

Slaninu a špek nakrájejte na plátky a v troubě rozehřáté na 200°C upečte dokřupava. Nechte okapat na papírových utěrkách. V kastrůlku na 100g másla pomalu zahřívejte nahrubo podrcený jalovec. Teplota nesmí přesáhnout 90°C. Upečenou slaninu a špek rozmixujte tyčovým mixérem. Po částech zašlehejte zbylé vychlazené máslo a přecezené jalovcové máslo. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/11

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč