Výborná rychlá vegetariánská večeře pro ty, kdo mají rádi česnek a zázvor. Za patnáct minut na stole!
Suroviny
tofu
200
g
pevné, na 12 ks
sójová omáčka
2
PL
kvalitní
sójová omáčka
k podávání (nemusí být)
olej
1
PL
(sezamový), + k podávání (nemusí být)
zelenina
300
g
zelená zelenina - fazolky, čínské zelí
česnek
1
stroužky
na plátky
zázvor (čerstvý)
malý kousek čerstvého, oloupaný
nudle
130
g
čínské vaječné, připravené podle návodu
sezamová semínka
1
PL
Postup
1
Tofu smíchejte se lžící sójovky a lžičkou oleje. Zbylý olej zahřejte na pánvi a za stálého míchání osmahněte zeleninu, česnek a zázvor pokrájený na nitky, aby zelenina začala vláčnět. Zakápněte 2 lžícemi vody a promíchávejte ještě minutu.
2
Přidejte nudle, sezam a sójovku z marinování tofu, míchejte a opékejte 2 minuty.
3
Přidejte tofu, zastříkněte sójovkou, přiklopte. Nechte minutu prohřívat, pak vmíchejte do zeleniny. V miskách zastříkněte sójovkou a olejem, chcete-li.