Tyto rohlíčky můžete připravit i těsně před Štědrým dnem. Díky jablkům jsou chutné hned po upečení.
Suroviny
mouka pšeničná hladká
250
g
kypřicí prášek do pečiva
3
ČL
skořicový cukr
1
bal
jablko
150
g
nahrubo strouhané
máslo
200
g
nastrouhané nahrubo
promíchaný s vanilkovým cukrem na obalení
Postup
1
Mouku prosijte s práškem do pečiva do mísy, přimíchejte skořicový cukr, jablka a nakonec přidejte máslo. Vypracujte vláčné těsto, a nechte je v chladničce 20 minut odpočinout. Z těsta vyválejte silný váleček, nakrájejte ho na dílky a z nich vyválejte a stočte rohlíčky. Klaďte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 15–20 minut v troubě předehřáté na 170 °C. Ještě teplé obalujte v cukru.
NĚCO NAVÍC
Rohlíčky dělejte spíš tenčí, protože při pečení trochu nabudou.