Nová registrace Zapomenuté heslo

Pro zkušené
< 75 min
2,7 (7x)
5. 11. 2023
Svatomartinské vandrovnice
Apetit
Svatomartinské vandrovnice
Apetit


Pro zkušené
< 75 min
2,7 (7x)

Na svatého Martina dostávali čeledíni a děvečky od hospodáře kynuté rohlíky, podkovy nebo též vandrovnice. My jsme těsto vylepšili zakysanou smetanou, díky níž jsou velmi vláčné. Jsou výborné s makovou i ořechovou nádivkou.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

18

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

18

Na těsto

Na ořechovou náplň

Na makovou náplň

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 995.39 kcal
  • Bílkoviny 25 g
  • Sacharidy 48.28 g
  • Tuky 79.78 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/11

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

2,7/5

Hodnocení receptu

2,7/5
(7 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2022/11

Listopad je definitivní předzvěstí zimy, příroda se ukládá k spánku, slunce ztrácí sílu a déšť je téměř stálým společníkem. Listopadovým číslem naštěstí zaženeme všechny podzimní chmury i chlad! Zvednou vám náladu klasické dezerty v podobě bábovky, strouhaných řezů nebo kynutých rohlíčků? Anebo talíř horké polévky, jichž jsme pro vás do čísla vměstnali dokonce deset? Či snad svatomartinská husa pečená s kořenovou zeleninou? Dokonalým „antidepresivem “ může být i jablečný tatin s crème anglaise v podání Marka Raditsche!  V novém čísle na vás dále čekají delikátní pokrmy z jedlých kaštanů, 4 recepty z mascarpone, které vás přesvědčí, že tenhle italský sýr je neuvěřitelně variabilní, či 5 večeří z podzimních plodin. Pokud si lámete hlavu, jak trochu ušetřit, máme pro vás kromě tradiční rubriky skromné jídlo i další nápady na hospodárné vaření.  Listopadový Apetit je v prodeji od 13. 10. 2022. Apetit, napsáno s chutí. 

Související články