Na svatého Martina dostávali čeledíni a děvečky od hospodáře kynuté rohlíky, podkovy nebo též vandrovnice. My jsme těsto vylepšili zakysanou smetanou, díky níž jsou velmi vláčné. Jsou výborné s makovou i ořechovou nádivkou.
Suroviny
Porce
Suroviny
Porce
Na těsto
Na ořechovou náplň
Na makovou náplň
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 995.39 kcal
- Bílkoviny 25 g
- Sacharidy 48.28 g
- Tuky 79.78 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/11
Přidat hodnocení
Hodnocení
2,7/5Vytisknout
Sdílet

Recept je z vydání:
Apetit 2022/11
Listopad je definitivní předzvěstí zimy, příroda se ukládá k spánku, slunce ztrácí sílu a déšť je téměř stálým společníkem. Listopadovým číslem naštěstí zaženeme všechny podzimní chmury i chlad! Zvednou vám náladu klasické dezerty v podobě bábovky, strouhaných řezů nebo kynutých rohlíčků? Anebo talíř horké polévky, jichž jsme pro vás do čísla vměstnali dokonce deset? Či snad svatomartinská husa pečená s kořenovou zeleninou? Dokonalým „antidepresivem “ může být i jablečný tatin s crème anglaise v podání Marka Raditsche! V novém čísle na vás dále čekají delikátní pokrmy z jedlých kaštanů, 4 recepty z mascarpone, které vás přesvědčí, že tenhle italský sýr je neuvěřitelně variabilní, či 5 večeří z podzimních plodin. Pokud si lámete hlavu, jak trochu ušetřit, máme pro vás kromě tradiční rubriky skromné jídlo i další nápady na hospodárné vaření. Listopadový Apetit je v prodeji od 13. 10. 2022. Apetit, napsáno s chutí.